Politerno > Україна і світ > Прихід детектива НАБУ до свекрухи Корчак у ГПУ назвали незаконним

Прихід детектива НАБУ до свекрухи Корчак у ГПУ назвали незаконним

  • 11 Листопада, 2017
  • 1603 Переглядів
  • 0

Слідчі дії НАБУ щодо родички голови НАЗК Наталії Корчак у Генеральній прокуратурі назвали незаконними.

Як повідомили Insider джерела у ГПУ, дізнавшись про конфлікт між Корчак та директором НАБУ Артемом Ситником, САП вилучила у НАБУ справу голови НАЗК для детального її вивчення.

За словами співрозмовника, на момент допиту детективом НАБУ свекрухи Корчак, справа вже перебувала у САП, а тому слідчі дії детектива у будинку родички голови НАЗК були незаконними.

“Через підозру в заангажованості дій Ситника керівник САП Холодницький  забрав справу Корчак на вивчення. Це означає, що жодні слідчі дії по цій справі не можливі. Отже в діях детектива НАБУ, який у вечірній час прийшов до літньої свекрухи Корчак є склад злочину”, – розповіли у ГПУ.

Раніше у САП підтвердили, що вилучили справу Корчак, однак не сказали, коли саме.

Увечері  10 листопада у НАБУ повідомили, що свекруха голови НАЗК Наталії Корчак зачинила в себе вдома детектива НАБУ, який прийшов опитати її у справі про внесення Корчак недостовірних даних в електронну декларацію.

Пізніше сама голова НАЗК розповіла, що її свекруху після цього інциденту госпіталізували, але вона встигла написати заяву до поліції про перевищення детективом службових повноважень.

Як відомо, між антикорупційними структурами триває конфлікт. НАЗК перевіряє дотримання директором НАБУ Артемом Ситником норм антикорупційного законодавства, а НАБУ, у свою чергу, розслідує справу про недостовірність даних у декларації голови НАЗК Наталії Корчак.

Зокрема, у САП вважають, що антикорупційні відомства НАБУ та НАЗК неправомірно використовують свої повноваження одне проти одного, нехтуючи законодавством України.

Як повідомлялось, після кримінальних справ проти заводу Порошенка і сина Авакова у владі планують удар у відповідь по НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE