Politerno > Україна і світ > Посол США відкрила будівництво ядерного сховища в Київській області

Посол США відкрила будівництво ядерного сховища в Київській області

  • 11 Листопада, 2017
  • 1489 Переглядів
  • 0

Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” офіційно розпочала будівництво в Чорнобильській зоні відчуження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Про це повідомив “Укрінформ“.

Майданчик будівництва знаходиться між колишніми селами Стара Красниця, Буряківка, Чистогалівка і Стечанка Київської області.

В урочистому відкритті будівництва взяли участь віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, президент “Енергоатому” Юрій Недашковський, президент американської компанії Holtec International Кріс Сінгх, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, а також посол США в Україні Марі Йованович.

“До сьогоднішньої події наша держава йшла практично останні 10 років. Ми сьогодні починаємо будівництво першого такого об’єкта за період незалежності нашої країни, як Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива”, – сказав Кістіон, додавши, що реалізація цього проекту сприятиме розвитку економіки України.

Він зазначив, що будівництво сховища для ядерного палива є серйозним інвестиційним проектом для економіки країни.

“Це мільярдні кошти, які залишаться в бюджеті, це нові технологічні рішення, які ми будемо мати на території України для зберігання відпрацьованого ядерного палива. Це серйозний інвестиційний проект для економіки країни”, – повідомив віце-прем’єр.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE