Politerno > Україна і світ > Порошенко обов’язково піде на другий термін, адже йому нікуди бігти – експерт

Порошенко обов’язково піде на другий термін, адже йому нікуди бігти – експерт

  • 11 Листопада, 2017
  • 1286 Переглядів
  • 0

Зараз всі гадають, хто буде брати участь в президентських перегонах. Ставки дуже високі і боротьба буде запекла. Ціна призу дуже висока – влада президента України.

Такими міркуваннями поділився політолог Віктор Небоженко.

Адже будь-хто, хто приходить з самими благими намірами на цей пост, одразу ж підминає під себе всю центральну владу, (парламент, Кабмін) і починає збагачуватися. В результаті, кожен наступний президент України гірший і небезпечніший попереднього. Більш того, як правило, він рятує або прикриває свого попередника від переслідування.

А що робити з нинішнім президентом України Порошенко? Адже він обов’язково “ломанеться” на другий термін – інакше бігти нікуди.

У всьому світі йде боротьба з корупцією. Він не вірить, що йому все пробачать і швидко забудуть. Ось чому він так ретельно займається підбором для себе зручного спаринг-партнера для другого туру.

Але от буде смішно, якщо до другого туру вийдуть дві нові політичні сили: “Слуга народу” і “Співак нації”, – наприклад, пара Зеленський – Вакарчук.

Виктор Небоженко

Жарти жартами, але Петру Олексійовичу, як то кажуть, не позаздриш. Оскільки він напевно програє вибори практично будь-якому супернику, який вийде з ним до другого туру виборів. В тому числі, Зеленському або Вакарчуку.

Також Порошенко в другому турі неодмінно програє Юлії Тимошенко, Анатолію Гриценка, Семену Семенченку, Єгору Соболєву та будь-якому іншому представнику демократичної опозиції.

Єдиний підходящий для нинішнього президента варіант – це якщо разом з ним у другий тур вийде хтось із екс-регіоналів, наприклад, нардеп від Оппоблоку Бойко. В цьому випадку українці можуть вирішити, що хай вже буде хоча б Порошенко, аби не представник злочинного колишнього режиму, проти якого повстав Майдан у 2013 році…

Однак великий ризик, що Петро Олексійович взагалі повторить шлях ще одного мерзотника – Ющенка, який на виборах 2010 року отримав лише 5,4% голосів (зайнявши 5-е місце) і не пройшов у другий тур. Тобто, теж не пройде до другого туру на виборах 2019 року.

Добре б, щоб сталося саме так. І в цьому випадку перед Порошенком дійсно постане питання, куди бігти з країни, адже в Україні за роки свого президентства він накоїв стільки всяких неподобств, що при новому президенті йому неодмінно світить великий тюремний термін з повною конфіскацією майна.

Звичайно, можливий варіант Ізраїлю, але для злодія і шахрая він не дуже надійний (можуть таки і видати Україні). Тому, швидше за все, доведеться бігти Петру Олексійовичу в Росію, тим більше, що там у нього є бізнес.

Путін прийме Порошенка, як прийняв раніше Януковича, розуміючи, що між ними практично немає ніякої різниці.

P. S. Ну і також досить велика ймовірність дострокових президентських виборів, в яких Порошенко не братиме участі – в разі, наприклад, третього Майдану.

Мішель Пророк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE