Politerno > Україна і світ > Тереза Мей звернулась до Путіна: “Ми знаємо, що ви робите, але вам це не вдасться”

Тереза Мей звернулась до Путіна: “Ми знаємо, що ви робите, але вам це не вдасться”

  • 14 Листопада, 2017
  • 1481 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори, кібершпигунстві, агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму.

Як передає BBC, про це вона заявила під час виступу ввечері у понеділок на банкеті, влаштованому лорд-мером лондонського Сіті.

У своєму виступі прем’єр-міністр відзначила, що уряд Володимира Путіна намагається “підірвати вільні суспільства, поширюючи фальшиві історії, щоб посіяти розбрат на Заході”.

У великій зовнішньополітичній промові, яку Мей описала як “дуже просте повідомлення” для президента Путіна, вона сказала, що Росія повинна обрати шлях, відмінний від того, яким вона іде в останні роки, анексувавши Крим, розпалюючи конфлікт в Україні та проводячи кібератаки на уряди і парламенти по всій Європі.

“Росія могла б стати цінним партнером Заходу, але тільки якщо вона “гратиме за правилами. Росія неодноразово порушувала національний повітряний простір кількох європейських країн і проводила стійку кампанію кібершпигунства”, – наголосила Мей.

Британська прем’єрка звинуватила Москву у втручанні у вибори та зламі мереж Міністерства оборони Данії та німецького Бундестагу.

“Ми знаємо, що ви робите, і вам це не вдасться. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, вільних і відкритих спільнот та прихильність західних країн до альянсів”, – наголосила Мей.

Вона стверджує, що хоча Великобританія і покидає ЄС, вона залишається абсолютно відданою НАТО, а майбутнє сильне економічне партнерство між Британією та Євросоюзом буде оплотом проти російської агітації в Європі.

Читайте також: Голова Європарламенту заявив, що Великобританія має заплатити за Brexit не менше 60 млрд євро

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE