Politerno > Україна і світ > Волкер і Сурков зійшлися на малій частині пропозицій США щодо миротворців на Донбасі

Волкер і Сурков зійшлися на малій частині пропозицій США щодо миротворців на Донбасі

  • 14 Листопада, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

Спецпредставник Держдепу по Україні Курт Волкер на вчорашній зустрічі в Белграді запропонував помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення США до російського проекту резолюції про місію ООН на Донбасі.

Про це передає ТАСС.

Лише малу частину з цих пропозицій Росія визнала прийнятними.

“Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН в Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу – двадцять дев’ять абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Мало, звичайно. Але все-таки три не нуль. Краще, ніж нуль”, – сказав Сурков.

Сурков додав, що сторони “вирішили продовжувати роботу по зближенню позицій”.

“Представники Росії і США солідарні в головному – мінські угоди повинні бути реалізовані. Для цього необхідно прискорити виконання політичних зобов’язань Києва при одночасному зміцненні безпеки в зоні конфлікту”, – зазначив помічник президента РФ.

“У Сполучених Штатів і Росії різні концепції того, як прийти до миру, але ми будемо продовжувати працювати, щоб цього досягти”, — йдеться в повідомленні посольства США в Росії за результатами зустрічі.

Відзначається, що обидві сторони погодилися проаналізувати підсумки зустрічі і подумати про подальші шляхи вирішення проблеми.

Як повідомило російському “Інтерфаксу” джерело, знайоме з перебігом переговорів, США запропонували розширити повноваження і зону присутності миротворців на Донбасі.

“Серед іншого американська сторона запропонувала розширити зону присутності місії, не обмежуючись лише кількома постами на лінії зіткнення, а також збільшити її чисельний склад і розширити повноваження”, – сказало джерело.

За його словами, сторони вирішили продовжувати роботу над проектом резолюції.

“Не виключена ще одна зустріч до кінця року в аналогічному форматі. Це питання обговорюється. Рішення поки немає”, – додало джерело.

Як повідомлялось, США готуються в найближчі дні запропонувати Росії план з розміщення 20 тисяч миротворців ООН на всій території конфлікту в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE