Politerno > Тернопільщина > Відбулась зустріч громади з представником забудовника скандальної ділянки біля ПК “Березіль” (Відео)

Відбулась зустріч громади з представником забудовника скандальної ділянки біля ПК “Березіль” (Відео)

  • 16 Листопада, 2017
  • 3211 Переглядів
  • 0

Вчора, 15 листопада, в приймальні депутата Тернопільської міської ради Андрія Шкули відбулась анонсована зустріч за участі представника забудовника, директора ПК «Березіль», депутатів, правоохоронців і мешканців сусідніх до палацу будинків.

Представник будівельної компанії продемонстрував (але не надав для ознайомлення) обіцяну дозвільну документацію щодо запланованого будинку на території палацу культуру, та присутнім мешканцям «Дружби» від цього легше не стало. Вони не розуміють, яким чином забудовник отримав необхідні папери, адже мова йде про ділянку, не призначену для будівництва. На думку активістів, відповідні дозволи отримані з порушенням усіх норм. Вони спробували пояснити це присутнім, у тому числі і начальнику міського управління Національної поліції Сергію Гаврилюку.

Відбулась жвава дискусія, під час якої громадськість звинувачувала міську владу у зловживаннях, а директора «Березолю» у навмисних діях на користь забудовника. Адже саме він свого часу звернувся до міськради, щодо оголошення конкурсу з пошуку інвестора під будівництво культурно-мистецького центру з приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та житловим будинком на земельній ділянці ПК. Його апеляції щодо занедбаного стану території ПК і необхідності на ній ремонту викликали у людей ще більший гнів і нарікання.

У підсумку було прийняте рішення: на протязі місяця правоохоронці розбиратимуться у справі, вивчатимуть усі наявні документи і механізми їх отримання. За цей час забудовник зобов’язується виконувати роботи лише з прокладки комунікацій, які вже розпочались, і не переходити до активної фази будівельних робіт.

Фрагмент дискусії:

Як повідомлялось, 9 листопада біля ПК “Березіль” було розпочато підготовку до будівництва житлового будинку, проти якого виступали громадські активісти Тернополя та мешканці навколишніх будинків.

Під час протистояння між мешканцями сусідніх до палацу будинків з представниками забудовника активістці Юлії Квасниці погрожували розправою.

Читайте також: На скандальний об’єкт за “Березолем” приїжджав Богомол

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE