Politerno > Тернопільщина > Скандал із забудовою біля “Березіля” – невідомі погрожували активістці перерізати горло (Фото)

Скандал із забудовою біля “Березіля” – невідомі погрожували активістці перерізати горло (Фото)

  • 9 Листопада, 2017
  • 2958 Переглядів
  • 0

В четвер, 9 листопада, біля ПК “Березіль” було розпочато підготовку до будівництва житлового будинку, проти якого виступали громадські активісти Тернополя та мешканці навколишніх будинків.

Тож коли місцева жителька та активістка Юлія Квасниця вийшла надвір викидати сміття і побачила як робітники ріжуть асфальт, вдарила насполох. Жінка передзвонила громадським активістам, депутатам міськради, зокрема Андрію Шкулі і покликала сусідів. Згодом під’їхав журналіст “20 хвилин”.

Мешканці вийшли на протест, приїхали чоловіки спортивної тілобудови, які почали погрожувати людям, в тому числі журналістам.

“Коли я побачила, що біля проблемної ділянки будівельники почали якісь роботи, то одразу ж почала збирати людей аби запобігти незаконному будівництву, – розповідає “Політерно” Юлія, – Біля ділянки для будівництва, ми з сусідкою, тіткою Галиною Ятченко, побачили “тітушок”. Поки ми скликали людей, з’явились двоє чоловіків, один з яких був з паперами. Ми підійшли до них і запитали, що вони тут роблять. Чоловіки почали ображати нас, “посилати”, мовляв, “яка вам різниця”. Потім вони сказала, що прокладають якийсь кабель, з ними навіть був чоловік, працівник “електромереж”. Як ми зрозуміли згодом, то були самі забудовники, брати, адже, коли приїхала поліція один з них показав документи на забудову. Йому не було куди діватись, адже поліцейських з’їжджалось все більше.  Всього приїхало п’ять екіпажів.  Також мені сказали, що треба було погоджуватись на зустріч за кавою. Мовляв, тоді можна було про все домовитись, а тепер у мене будуть великі проблеми. Мені справді дзвонили невідомі і пропонували зустрітись. Один з чоловіків сказав, що я вже вимагала в забудовника Дмитра на “бамі” 500 тисяч гривень за те, щоб не заважати йому. Потім погрожували мені перерізати горло і пристрілити. В мене до цих пір шок. Вони навіть погрожували тітці Галині, ображаючи літню жінку”.

Як повідомив кореспондент “20 хвилин”, так звані “тітушки” сказали , що вони зі спортивної федерації України, кікбоксери, дзюдоїсти. На запитання звідки вони та що тут роблять відповіли, що вони приїхали з Теребовлі аби попасти на концерт Олега Винника. Цікаво, що ніякого концерту Винника у Тернополі цього дня не має бути. До слова, “гості” приїхали на елітних позашляховиках Infiniti, Mercedes-Benz, BMW та ін. Загалом таких авто було більше десятка, кожна з яких була заповнена “фанатами” Олега Винника.  На місці події також були активісти та поліція, проте воювати з чоловіками спортивної тілобудови ніхто не брався. У патрульній поліції міста редакцію повідомили, що молодики поводилися чемно, відповідно правоохоронці нікого не затримали.

Як відомо, ініціативу  щодо будівництва подав сам директор ПК “Березіль”.  Ще в листопаді 2013 року чоловік звернувся у міськраду з проханням оголосити конкурс з пошуку інвестора під будівництво культурно-мистецького центру з приміщеннями громадського призначення, підземним паркінгом та житловим будинком на земельній ділянці ПК.

Будівельник, який планував будівництво біля ПК “Березіль”, мав зробити ремонт та реконструкцію ПК “Березіль”, благоустрій навколишньої території тощо. Проте, зважаючи на думку людей, міський голова дав доручення ДАБК призупинити будь-які роботи на цьому об’єкті.

“Думка тернополян є дуже важливою, тому було дано доручення ДАБК призупинити на об’єкті біля ПК “Березіль” будь-які будівельні роботи, допоки забудовник не отримає згоду мешканців сусіднього будинку, що вони не заперечують проти такого будівництва. Хоча у забудовника є усі дозвільні документи”, – сказав тоді Сергій Надал.

Кажуть забудовник змінився, а з ним змінилось і ставлення міського голови до проблемної ділянки, котра з свого часу перестала бути “зеленою”. Тож слова мера більше жодної ваги не мають – захотів сказав, захотів забрав слова назад.

Фото “20 хвилин”

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE