Politerno > Тернопільщина > У мерії розповіли про “поступки” з боку забудовника скверу на бульварі Петлюри – інші проблемні забудови призупинені

У мерії розповіли про “поступки” з боку забудовника скверу на бульварі Петлюри – інші проблемні забудови призупинені

  • 12 Червня, 2017
  • 1810 Переглядів
  • 0

Не згідні із забудовою скверу на бульварі Петлюри тернополяни отримали відповіді на свої запитання від влади міста.

Зокрема у прес-службі міськради пояснили:

“Об’єкт на бульварі Петлюри планується зводитися на земельній ділянці, яка була продана на відкритому аукціоні. Тоді ціна за цю земельну ділянку була найвищою у Тернополі. Згідно з даними перевірки, яку проводив відділ Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК), жодних фактів порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності не виявлено”.

Як пояснили чиновники, забудовник пішов на поступки жителям навколишніх домів та зменшив кількість поверхів у запланованому готелі. Серед інших  поступок – окремо проведені до споруди за власні кошт комунікації та благоустрій прилеглої території.

Як повідомлялось, роботи у сквері розпочали попри протести мешканців сусідніх будинків.

Також у мерії пояснили ситуацію з іншими проблемними ділянками, на котрих планувались забудови. 

“Щодо будівництва на вул. Симоненка була проведена спільна зустріч з мешканцями, депутатами та будівельником. Усі сторони дійшли згоди, що жодного будівництва на цій ділянці проводитися не буде, допоки будівельник не знайде компромісу з мешканцями сусіднього будинку”, – пояснює очільник Тернополя Сергій Надал.

Будівельник, який планував будівництво біля ПК “Березіль”, мав зробити ремонт та реконструкцію ПК “Березіль”, благоустрій навколишньої території тощо. Проте, зважаючи на думку людей, міський голова дав доручення ДАБК призупинити будь-які роботи на цьому об’єкті.

“Думка тернополян є дуже важливою, тому було дано доручення ДАБК призупинити на об’єкті біля ПК “Березіль” будь-які будівельні роботи, допоки забудівник не отримає згоду мешканців сусіднього будинку, що вони не заперечують проти такого будівництва. Хоча у забудовника є усі дозвільні документи”, – додав Сергій Надал.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE