Politerno > Україна і світ > Із 68 проваджень скерованих НАБУ і САП, більш ніж за рік суди розглянули 24

Із 68 проваджень скерованих НАБУ і САП, більш ніж за рік суди розглянули 24

  • 12 Червня, 2017
  • 1493 Переглядів
  • 0

Із 68 кримінальних проваджень, в яких НАБУ і САП направили обвинувальний акт до суду, 24 залишаються без судового розгляду.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

“При цьому деякі справи перебувають поза увагою служителів Феміди понад рік. “Рекордсменом” за параметром затримки розгляду у суді є провадження стосовно судді Сєвєродонецького міського суду (відома у ЗМІ як “Суддя з нерухомістю в Іспанії”), яке вже 15 місяців перебуває без руху в Слов’янському міськрайонному суді Донецької області”, – йдеться у заяві відомства.

Вказується, що понад рік не розглядається справа про незаконний вплив на Міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса.

“Серед причин затягування розгляду справ у судах: проблеми з визначенням підсудності, зайнятість та відвід служителів Феміди, неявка учасників процесу, повернення обвинувального акту прокурорам САП, тривалий розгляд в апеляційній інстанції тощо”, – повідомляє бюро.

Як відомо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник наполягає на створені в Україні окремого Антикорупційного суду. За словами Ситника, без такого суду справи, пов’язані з великою корупцією топ-чиновників, можуть розглядатися 10 років.

Читайте також: Влада не хоче антикорупційний суд. Навіщо ж створювати суд, який може тебе посадити  АБО  Комітет ВР відмовився створювати Антикорупційний суд без подання Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE