Politerno > Україна і світ > Уряд скасував конкурсний відбір незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу”

Уряд скасував конкурсний відбір незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу”

  • 16 Листопада, 2017
  • 1628 Переглядів
  • 0

Кабмін змінив процедуру відбору незалежних членів наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, відмовившись від проведення конкурсів.

Про це йдеться в прес-релізі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, поширеному в середу, 15 листопада.

Крім того, Кабмін зобов’язав  МЕРТ вносити на розгляд уряду пропозиції щодо кандидатур як незалежних членів, так і представників держави.

“Своїм рішенням від 10 листопада 2017 року уряд скасував проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради “Нафтогазу України”, – сказано в прес-релізі.

У міністерстві підкреслили, що згідно з чинним регламентом Кабміну, МЕРТ в питаннях “Нафтогазу” виконує технічну функцію.

“Суб’єктом ініціативи залишається Кабмін, який направляє МЕРТ доручення щодо оформлення рішень. МЕРТ забезпечує технічну функцію по підготовці проектів нормативно-правових актів для подальшого внесення на розгляд уряду. Такий же принцип буде застосовуватися до пропозицій щодо кандидатів у члени наглядової ради НАК”, – пояснили в МЕРТ.

У Мінекономрозвитку висловили надію, що подання щодо кандидатів буде здійснено найближчим часом.

Наглядову раду “Нафтогазу” формується з незалежних директорів і представників уряду, як засновника і поки що єдиного акціонера НАК.

Як повідомлялось, 19 вересня, у зв’язку із згортанням реформ з боку кабміну, двоє останні незалежні члени наглядової ради НАК “Нафтогаз України” Пол Ворвік та Маркус Річардс, вирішили піти у відставку.

Раніше з наглядової ради пішли Юлія Ковалів і Чарльз Проктор,який пояснив своє рішення відсутністю підтримки реформи корпоративного управління з боку уряду. Таким чином, Ворвік і Річардс залишалися останніми незалежними членами наглядової ради компанії.

Після їхньої відставки наглядова рада стала фактично недієздатною через відсутність кворуму.

У свою чергу, посольство Великобританії заявило про стурбованість вчорашньою відставкою двох членів наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, включно з її головою.

Посольство констатувало, що в Україні чиняться перешкоди для реалізації потенціалу та перетворення “Нафтогазу” на прибутковий стратегічний державний актив.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE