Politerno > Україна і світ > Після розмови з Путіним Захарченко висловив згоду щодо обміну полононеними (Відео)

Після розмови з Путіним Захарченко висловив згоду щодо обміну полононеними (Відео)

  • 16 Листопада, 2017
  • 1355 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін повідомив ватажкам ОРДЛО Олександру Захарченко та Ігорю Плотницькому, що він підтримав пропозицію Віктора Медведчука про обмін заручників між Україною та бойовиками.

Як повідомляє ТАСС, про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

“Путін повідомив співрозмовникам, що він підтримав пропозицію Медведчука про масштабний обмін утримуваних з обох сторін осіб”, – додав він.

“Захарченко та Плотницкий в цілому підтримали цю ініціативу”, – зазначив Пєсков.

Як відомо, процес обміну заручниками був заблокований після заяви президента Росії про принцип “всіх на всіх”.

Українська сторона неодноразово висловлювала готовність передати бойовикам для обміну заручниками більше 3 сотень людей, але бойовики ОРДЛО зривають обмін, пред’являючи необґрунтовані вимоги. Наприклад – звільнення 42 осіб, які не мають ніякого відношення до подій на Донбасі.

Також в списку представників ОРДЛО – ті, хто скоїв тяжкі злочини проти України, в тому числі важкі вбивства.

15 листопада 2017 року Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Володимиром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі. Він повідомив Путіну, що Україна готова звільнити 306 осіб у рамках обміну полоненими в Донбасі і чекає від проросійських бойовиків звільнення понад 70 осіб до Нового року.

За словами Медведчука, у України виникли труднощі у виконанні принципу “всіх на всіх”, адже не можна відпустити тих, кого підозрюють в особливо тяжких злочинах.

Під час зустрічі Путін “підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими” між Україною і ОРДЛО та пообіцяв “особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік”

Лідер так званої “ДНР” Олександр Захарченко згоден із позицією президента Росії Володимира Путіна щодо питання обміну полоненими з Києвом.

Про це він заявив “РИА Новости“, коментуючи телефонну розмову з Путіним, яка відбулася 15 листопада.

“Обмін полоненими не повинен залишатися питанням війни і торгівлі”, – сказав Захарченко.

Він стверджує, що на початку конфлікту нібито з доброї волі відпускав полонених: “У 2014 році, коли українські військовослужбовці здавалися до нас в полон сотнями, я неодноразово передавав їх батькам та дружинам в обмін на обіцянку не повертатися на війну”.

За його словами, у війні переможе той, “хто збереже людську подобу”.

Захарченко також стверджує, що бойовики “ДНР” завжди гуманно ставилися до полонених силовикам, а Київ не раз передавав полонених, до яких нібито застосовували тортури і яким не надавали належну медичну допомогу.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE