Politerno > Україна і світ > Через блокування президентом ротації НКРЕКП інвестори зазнають мільйонних збитків – Олексій Рябчин

Через блокування президентом ротації НКРЕКП інвестори зазнають мільйонних збитків – Олексій Рябчин

  • 17 Листопада, 2017
  • 1721 Переглядів
  • 0

За тиждень Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, втратить свої повноваження через блокування процесу ротації її членів.

Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат від “Батьківщини” Олексій Рябчин.

“Процедура ротації запущена: парламент обрав двох представників, які обиратимуть членів НКРЕКП, а Кабінет міністрів вибрав ще одного. У нас є три особи з п’яти”, – сказав він і додав, що ще двох не призначив президент Петро Порошенко.

Депутат від “Батьківщини” також зауважив, що один з членів комісії Борис Циганенко, який має йти в ротацію, «раптово захворів і тиждень відсутній на роботі».

“Енергетичний регулятор через тиждень де-факто втратить свої повноваження, і його голова – Дмитро Вовк, – не зможе зібрати кворум. Не призначивши ротаційну комісію за своєю квотою, президент заблокував ротацію регулятора. Зараз два члени підуть в ротацію і ще залишиться тільки два. Таким чином вони не зможуть ухвалити жодного рішення: від інвестиційних питань до затвердження тарифів”, – пояснив народний депутат.

Олексій Рябчин висловив переконання, що президент “хоче, щоб регулятор був у підвішеному стані”.

“Так, у ручному режимі можна контролювати ринок у 300-400 млрд грн, роздавати комусь преференції або навпаки не давати розвиватись”, – наголосив він.

Політик повідомив, що навіть, якщо Порошенко сьогодні призначить своїх кандидатів до Конкурсної комісії, яка обиратиме членів НКРЕКП, і процес ротації запуститься,- 2-3 місяці країна не матиме працюючого регулятора.

Як наголосив парламентарій, у такій ситуації, зокрема, страждають іноземні інвестори, які вкладають свої кошти в Україну: “До мене звернулись інвестори з Канади, Швеції, ЄБРР, які повірили обіцянкам президента, уряду, і вклали власні кошти – мільйонні інвестиції в енергетику. Вони побудували вітряки, сонячні станції для того, щоб модернізувати нашу країну і зараз не можуть отримати зелений тариф. Для них це – мільйонні втрати, а через якийсь підпис чиновника, який захворів і не хоче приходити на роботу, вони не можуть цього отримати”.

Читайте також: Олексій Рябчин: Влада знову хоче протягнути через НКРЕКП питання встановлення абонплати за газ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE