Politerno > Україна і світ > Ілля Кива: Хочу, щоб в Україні було так само, як при Путіні в Росії

Ілля Кива: Хочу, щоб в Україні було так само, як при Путіні в Росії

  • 19 Листопада, 2017
  • 2027 Переглядів
  • 0

Лідер Соціалістичної партії України і радник Арсена Авакова не бачить нічого страшного в тому, що праворадикали розганяють мітинги опозиції і співпрацюють з СБУ.

В українській праворадикальної середовищі розкол. Позавчора Евген Карась разом з бойовиками неонацистської організації С14 відвідали офіс іншого радикального націоналіста Дмитра Резніченко. В результаті останній був сильно побитий, офіс розгромлений. При цьому люди Карася забрали з собою камери і сістемниq блок від комп’ютера. Причина побоїща – звинувачення Резніченко на адресу Карася в тому, що той і його організація співпрацюють з СБУ. Сам Карась в своєму інтерв’ю, що послідував після звинувачень, навіть не став заперечувати таку співпрацю.

Ukraina.ru попросила Іллю Киву, екс-члена “Правого сектора”, а нині керівника Соціалістичної партії України, прокоментувати цей конфлікт.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому в правонаціоналістичної середовищі вже трапився конфлікт з перестрілкою між екс-комбатом батальйону ОУН Миколою Коханівським і командиром роти “Одін” Нацгвардії України з Русланом Кочмалою з позивним Рем. Кива стверджує, що взагалі не в курсі конфлікту між Дмитром Резніченко та Євгеном Карасем.

– Я їх не знаю. Рема знав особисто, тому знав і чув про ситуацію їхнього конфлікту з Кохановским. А ось ні з Резніченко, ні з С14 особисто не знайомий. Я знаю, що є така організація, але інформації щодо цієї історії у мене немає.

– Ілля, на Резниченко напали і побили тому, що він публічно заявив, що С14 і Карась співпрацюють з СБУ. При цьому сам Карась нічого заперечувати не став.

– Так а в чому проблема, не можу зрозуміти? У тому, що патріотичні організації працюють зі Службою безпеки України? Так будь-яка державна структура взаємодіє з громадськими організаціями. Це нормальна практика. Я не бачу в ній нічого поганого.

– Ви не бачите ніякої проблеми і в тому, що націоналісти розганяють мітинги опозиції за завданням СБУ та інших силовиків?

– У нас досить ліберальна країна. І я б насправді посилював би правила. Якби люди виходили на мітинг, то вони б виходили організовано, у відведеному для цього місці і час, щоб не створювати дискомфорт оточуючим. Це моя позиція. Просто в стані, коли в країні йде війна, мітинги на сьогоднішній день розхитують ситуацію, послаблюють свідомість і увагу в дійсно існуючих важливих питаннях. А сьогодні для кожного українця найістотнішим питанням є повернення державного кордону. Тому все повинно проходити в чітко відведених місцях і в чітко відведений час для проведення цих мітингів. Це все для того, щоб дані “мирні зібрання” не перетворювалися в шабаш і маніпуляцію громадською думкою.

– Так, але ці опозиційні мітинги проходили в тих місцях і в той час, які відвели їм влади. Але при цьому на учасників цих заходів нападали українські націоналісти, били людей, не давали їм проводити, в кінці кінців, захід.

– Та не було такого.

– Ну як не було. Було.

– Ну, наведіть приклад.

– Так їх багато. Наприклад, на соціаліста Дениса Жарких на одному з дозволених публічних заходів напали праворадикали з С14. Били по обличчю, причому все самі зняли на камеру і виклали в мережу. Ви ж, Ілля, позиціонуєте себе соціалістом, говорите, що читаєте Маркса, до того ж взагалі очолюєте Соціалістичну партію України, а Денис, виходить ваш колега.

– Значить, він такий колега. Повірте, мої мітинги ніхто б не зупинив, і мене б точно ніхто по обличчю не бив. Це я вам правду кажу. На жаль, це і є ліберальна країна. От я сказав “на жаль”, тому що я більше схиляюся до диктатури влади і до тоталітарного режиму. В даному випадку (напад на Жарких – ред.) це є прояв тієї демократії, яка до сих пір панує в нашій країні. Ось такі емоційні сплески – і є проявом демократичного суспільства з присутністю різних думок і різними позиціями. Ви зрозуміли? Ось Володимиру Володимировичу вдалося в Росії створити тоталітарний режим і диктатуру влади. І, гляньте, які у вас порядок і дисципліна – ні мітингів, ні маніфестацій, ні людських закликів. Все рівно і гладко, чого я України і бажаю. А їй я бажаю – чистоти, охайності, дисципліни і порядку.

– Націоналісти з С14 після того, як побили Резніченко, погрожують так само розправлятися і бити всіх лівих. Ось ви ж соціаліст. Чи не боїтеся, що тепер і вас будуть бити, і нападати на ваші мітинги.

– Ні я не боюсь.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE