Politerno > Україна і світ > Бюджет-2018 буде антисоціальним, і не враховуватиме інтереси українських громадян – Івченко (Відео)

Бюджет-2018 буде антисоціальним, і не враховуватиме інтереси українських громадян – Івченко (Відео)

  • 19 Листопада, 2017
  • 1614 Переглядів
  • 0

Фракція “Батьківщина” до другого читання підготувала низку поправок до Проекту Державного бюджету на 2018 рік, проте скорегувати основні показники головного кошторису є неможливим. Саме тому відповідний Бюджет буде антисоціальним, і не враховуватиме інтереси українських громадян.

Про це у кулуарах парламенту сказав народний депутат фракції “Батьківщина” Вадим Івченко.

“Той бюджет, який Верховна Рада України ухвалила у першому читання – ми не зможемо скорегувати основні положення внесеними правками, оскільки там вже закладено дохідну і видаткову частини”, – сказав він.

За словами народного обранця, щоб збільшити дохідну частину Бюджету і відповідно збільшити соціальні стандарти для людей, потрібно корегувати дохідну частину, інакше виконання задекларованих урядом завдань щодо збільшення заробітної плати українцям – буде неможливим.

“Якщо ми говоримо про збільшення заробітної плати, слід говорити про те, звідки ми будемо брати гроші на це. «Батьківщина» пропонувала додаткові надходження у розмірі 83 млрд грн від ухвалення законів щодо деофшоризації і підняття податку на дивіденди, як це запроваджено у Європі – які можна було б розподілити на субсидії, медичну і освітню субвенції, децентралізацію, а також фінансування закладів, які передали на територіальні громади. Але ці пропозиції не врахували”, – пояснив народний депутат.

За словами народного депутат, сьогодні не можна говорити про підвищення якості фінансових послуг, якщо “Верховна Рада України зменшила медичну субвенцію на 4,5 млрд грн., при цьому закладається підвищення заробітних плат”.

“А це означає, що заробітна плата буде зростати за рахунок інших – за рахунок скорочення їх кількості”, – сказав він.

Політик висловився також категорично проти перекладання на місцеві бюджети пільг за житлово-комунальні послуги та проїзд у громадському транспорті, і різницю в тарифах.

Вадим Івченко також обурився тим фактом, що принципово нова стратегія, яка була сформована “Батьківщиною”, не була підтримана урядом.

“Будуть шукати голоси під ухвалення Проекту державного бюджету на 2018 рік за рахунок підкуповування певних груп і фракцій за рахунок того, що будуть надавати їх гроші на певні програми, а також за рахунок тих груп, які лобіюють певні промислові групи, які отримають певні преференції”, – сказав парламентарій.

Читайте також: “Роздали депутатам по списку бажань”. Що означає прийнятий в 1-му читанні проект бюджету-2018

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE