Politerno > Україна і світ > США готують нові санкції проти Росії, які можуть стати “бомбою” для Кремля – ЗМІ

США готують нові санкції проти Росії, які можуть стати “бомбою” для Кремля – ЗМІ

  • 29 Листопада, 2017
  • 1472 Переглядів
  • 0

США готують нові масштабні антиросійські санкції, куди увійдуть великі російські підприємці, які працюють з Кремлем, близьке коло Володимира Путіна, його друзі та їхні діти.

Про це пише The Guardian.

Нові санкції будуть розглянуті на вищому рівні у Вашингтоні в лютому 2018 року.

Йдеться про законопроект № 3364 “Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій”, який схвалив Конгрес і президент США.

Даний документ наказує Мінфіну США публікувати регулярний відкритий звіт про російських олігархів і організації, де повинен бути визначений рівень їх близькості до Кремля, встановлені джерела їхніх доходів і масштаб фінансових ресурсів.

Також повинні бути представлені повний список родичів російської політичної еліти і їх активи. Той, хто підпадає під дію закону, може піддаватися особистим санкцій, таким як заморожування активів і заборони на поїздки.

Окрім того, найбагатші росіяни потраплять під безпрецедентні санкції, але те ж саме може статися і з членами їх сімей, і з тими, хто буде вести з ними справи на Заході.

“Таким чином, законопроект йде набагато далі, ніж всі ті, які були введені до теперішнього часу по відношеню до Росії”, – пише видання.

Разом з тим, Рада Європи розглядає питання про скасування санкцій проти Росії, які були накладені нею за агресію Москви щодо України. Про це напередодні заявив генеральний секретар організації Турбйорн Ягланд в інтерв’ю Financial Times.

Як відомо, ПАРЄ 28 червня 2017 року прийняла рішення 2017/1148. Рішення Ради подовжує дію обмежувальних заходів до 31 січня 2018 року. Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, а також Норвегія, яка входить в Європейську асоціацію вільної торгівлі (EFTA), і Україна приєднались до рішення Ради.

Як повідомлялось, 27 жовтня співробітники Держдепу опублікували список російських компаній, ведення бізнесу з якими буде загрожувати санкціями від влади США.

Читайте також: Зняти санкції з Росії. Чи наважиться Україна добити ПАРЄ?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE