Politerno > Україна і світ > Держдеп США опублікував список російських компаній, які потрапили під санкції

Держдеп США опублікував список російських компаній, які потрапили під санкції

  • 27 Жовтня, 2017
  • 1583 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 27 жовтня співробітники Держдепу опублікували список російських компаній, ведення бізнесу з якими буде загрожувати санкціями від влади США.

Список повністю збігається з тим, що напередодні оприлюднили журналісти.

В офіційному списку – 39 підприємств, концернів і організацій.

З підприємств оборонного сектора в нього увійшли “Рособоронекспорт”, “Іжмаш”, “Калашников”, “Ростех”, “МіГ”, “Сухий”, “Туполєв”, “Адміралтейські верфі”, “Алмаз-Антей”, Долгопрудненське науково-виробниче підприємство, федеральний науково-виробничий центр “Титан-Барикади”, “Вертольоти Росії”, концерн “Сузір’я”, Об’єднана авіабудівна корпорація, Об’єднана двигунобудівна корпорація, Об’єднана приладобудівна корпорація і Об’єднана суднобудівна корпорація, Уралвагонзавод і інші.

У списку також шість російських розвідувальних організацій і відомств. Серед них – Служба зовнішньої розвідки (СЗР), Головне управління Генштабу Збройних сил Росії (колишнє ГРУ), Федеральна служба безпеки (ФСБ), компанії “Спеціальний технологічний центр” і “Цифрова зброа і захист” (ЦОР) і автономна некомерційна організація “Професійне об’єднання конструкторів систем інформатики” (АНО “ПО КСІ”).

Відзначимо, що 29 з 39, представлених в новому списку компаній, і так вже знаходяться під санкціями США, введеними ще адміністрацією Обами. Попадання компаній і організацій в новий список не має на увазі, що проти них будуть введені нові санкції, однак санкції будуть загрожувати тим, хто буде проводити з ними “істотні” угоди.

Міри покарання можуть включати заборону на експорт американських товарів на адресу порушника, заборона на залучення позикового фінансування в США, відмова в американських візах.

Покарання можуть понести громадяни і компанії по всьому світу.

Список з російських компаній і організацій був підготовлений в рамках закону про нові санкції щодо Росії, Ірану і Північної Кореї, підписаного Трампом в серпні 2017 року.

Раніше в сенаті виступили з критикою на адресу Трампа в зв’язку з затримкою введення нових антиросійських санкцій.

Раніше, до офіційного опублікування списку санкцій, в Кремлі заявили, що стурбовані.

“Опублікований якийсь список, який пішов по інстанціях. Публікація викликає стурбованість, але, напевно, треба вивчити рішення, чи буде воно формалізовано”, – заявив в п’ятницю журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Як повідомлялось, Трамп призначив Тіллерсона стежити за виконанням санкцій проти Росії.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін і глава Держдепу зможуть застосовувати обмеження проти осіб, які постачають зброю сирійській владі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE