Politerno > Україна і світ > Законопроект про вбивство НАБУ знято з порядку денного – Найєм

Законопроект про вбивство НАБУ знято з порядку денного – Найєм

  • 7 Грудня, 2017
  • 1401 Переглядів
  • 0

Верховна Рада 7 грудня не буде розглядати законопроект, що дозволяє парламенту висловлювати недовіру і звільняти керівництво антикорупційних органів без аудиту.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм в Facebook.

Секретаріати парламентських фракцій отримали оновлений порядок денний, в якому немає проекту №7362, повідомив він.

“Вони відступили. Законопроект, який давав парламенту право одноосібного звільнення глави НАБУ, САП і членів НАЗК знято з порядку денного і НЕ буде розглядатися Верховною Радою”, – написав Найєм.

“Коли-небудь події цієї ночі увійдуть до підручників історії. Зараз просто повірте на слово: тверезість окремих політиків, реакція громадськості, ЗМІ та особисті контакти безлічі активістів в міжнародних організаціях зіграли не останню роль у цій історії”, – додав він.

Проект Закону України № 7362 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю” Верховна Рада планувала розглянути 7 грудня.

У разі прийняття цього документа, антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, що означало б згортання в Україні антикорупційної реформи.

Як повідомлялось, законопроект був внесений до Ради 6 грудня главами фракцій БПП і Народний фронт Артуром Герасимовим і Максимом Бурбаком. Лідер Народного фронту Арсеній Яценюк заявив, що його фракція виступає за невідкладне прийняттязакону України про Антикорупційний суд і голосування в Раді за призначення аудитора НАБУ.

У відповідь на запит Української служби “Голосу Америки” Федеральне бюро розслідувань надало офіційну заяву з приводу характеру роботи цієї державної агенції США в Україні.

У заяві ФБР повідомляється про співпрацю з НАБУ у межах визначених Меморандумом щодо порозуміння, підписаним у червні 2016 року.

Також лідер Народного фронту Арсеній Яценюк заявив, що його партія виступає за невідкладне ухвалення закону України про Антикорупційний суд та голосування у Раді за призначення аудитора НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE