Politerno > Україна і світ > Фігуранти розслідувань НАБУ Мартиненко і Розенблат відвідують Адміністрації президента – “Схеми” (Відео)

Фігуранти розслідувань НАБУ Мартиненко і Розенблат відвідують Адміністрації президента – “Схеми” (Відео)

  • 9 Грудня, 2017
  • 1769 Переглядів
  • 0

Фігуранти розслідування НАБУ Микола Мартиненко та Борислав Розенблат ходять на зустрічі до Адміністрації президента.

Це зафіксували журналісти програми “Схеми” (спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») у спецрепортажі «Всі дороги ведуть в Адміністрацію президента».

1 грудня у супроводі охоронця на Банкову прийшов колишній народний депутат від “Народного фронту” Микола Мартиненко, якого НАБУ підозрює у розтраті коштів держпідприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”. Біля офісу президента він відмовився розповідати журналістам про мету свого візиту.

Через три дні після відвідин Адміністрації президента у Мартиненка був суд. Захист колишнього депутата просив скасувати його обов’язок – здати на зберігання свої закордонні паспорти. Зрештою, Солом’янський райсуд Києва виключив цю умову і повернув Мартиненку документи для виїзду за кордон.

Інший фігурант розслідування НАБУ, який навідувався на Банкову і якого зафіксували журналісти, – народний депутат Борислав Розенблат. Він є підозрюваним у так званій “бурштиновій справі”. Антикорупційне бюро оприлюднило відео, на якому він розповідав, як може посприяти за винагороду реєстрації законопроект щодо видобутку бурштину в інтересах приватної компанії.

“Схеми” помітили Розенблата біля Адміністрації президента 10 листопада. У коментарі журналістам він підтвердив, що прийшов сюди саме у своїй справі.

“Дізнаюся, як там моя заява про захист моїх конституційних прав. Проти мене вчинили злочин працівники НАБУ, я про це заявляв з трибуни Верховної Ради України. Я писав заяву на ім’я президента. Прошу захисту своїх конституційних прав. Він (президент – ред.) як гарант конституції повинен захистити. Був незаконний обшук у мене в літаку, затримання мене і взагалі ця справа, яка ведеться проти мене антиконституційна”, – пояснив Розенблат.

Адміністрація президента у відповідь на запит «Схем» з проханням пояснити мету візиту Миколи Мартиненка та Борислава Розенблата та повідомити, з ким саме вони там зустрічалися, відповіла, що «відомості про відвідувачів містять персональні дані, які віднесені до інформації з обмеженим доступом».

Провівши кілька місяців біля Адміністрації президента, знімальна група програми “Схеми” зафіксувала у своєму розслідуванні “Всі дороги ведуть в АП”, що до офісу Порошенка (або на Банкову) приходять народні депутати, фігуранти розслідувань НАБУ, новопризначений суддя Верховного суду, бізнесмени та очільники силових відомств.

Як повідомлялось, так званий «куратор» Національного агентства з питань запобігання корупції від Адміністрації президента Олексій Горащенков, ймовірно, продовжує працювати на Банковій. Знімальна група програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») зустріла його ввечері 29 листопада на виході з будівлі АП.

Також, бізнесмен Леонід Крючков, брат підозрюваного у розкраданні коштів “Запоріжжяобленерго” Дмитра Крючкова, увечері 22 листопада відвідав Адміністрацію президента.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE