Politerno > Україна і світ > Арешт активів Коломойського це сигнал всім олігархам України, включаючи Порошенка – Небоженко

Арешт активів Коломойського це сигнал всім олігархам України, включаючи Порошенка – Небоженко

  • 22 Грудня, 2017
  • 1545 Переглядів
  • 0

Інформація про тимчасовий арешт активів Коломойського в забезпеченні майбутнього судового рішення Високим судом Лондона стала сенсацією.

Нам не шкода, ні Коломойського, ні його супротивника Пінчука. Обидва гарні. Важливо інше.

Арешт активів Коломойського це сигнал всім олігархам України, включаючи Ахметова, Фірташа, Косюка, Тігіпка та інших, а головне президенту-олігарху Порошенку, що Захід може зробити з ними, все що захоче.

Тут важливий другий момент цієї сенсаціі – всесвітній характер цього судового рішення – арешт активів у всьому світі. А хто захоче сваритися з Високим судом Лондона. Собі дорожче. Так, що далекі офшори вже не врятують наших олігархів. Тому вони зараз все зроблять, щоб пом’якшити удар, знизити загострення пристрастей навколо імені Коломойського, локалізувати конфлікт Пінчук-Коломойський лондонським судом.

У цьому сенсі, в українських правоохоронних органів є великий досвід саботажу. Згадайте, як фігуранти списку найбільш небезпечних підозрюваних з найближчого оточення колишнього президента Янковича легко відбили атаку Києва, завдяки сором’язливому непрофесіоналізму і корупційній чуйності наших прокурорів і слідчих, які готували подання для Інтерполу.

Так що Коломойський, не випадково зустрівся з енергійним і скандальним Генпрокурором України Луценком в Амстердамі, буквально за кілька годин до лондонського рішення. І наша влада ще щось зможе заробити на “бідному”, переляканому Коломойському.

Інше питання, чи захочуть західні партнери України застосувати такий же маневр і з самим президентом України Порошенком. Адже і Захід, і вся Україна, в перебігу чотирьох років, бачать і страждають від того, що Порошенко виявився, більше бізнесменом, суперолігархом і охоплений величезною жагою збагачення, ніж виконанням своїх прямих президентських обов’язків, і політичних зобов’язань, і клятв перед українськими виборцями.

Уже ясно, що йому страшенно сподобалося робити величезні гроші на президентському посту, і він не збирається його залишати і в майбутньому. Тому, зараз, перед Україною і її західними союзниками є два шляхи вирішення “проблеми Порошенка”. Або, змусити президента Порошенко піти у відставку і займатися далі своїм олігархічним бізнесом, або відокремити політика-президента Порошенка від його бізнес-оточення, відгородити його від корупції, його бізнес-планів і змусити займатись суто політичними справами – проведенням реформ, боротьбою з корупцією і боротьбою проти російської агресії.

У цьому сенсі, досвід “обрізання” олігарха Коломойського від його активів, “руками” лондонського суду, може бути використаний, ну якщо не прямо проти президента-олігарха Порошенка, то проти його найбільш одіозних і корумпованих бізнес-партнерів.

Віктор Небоженко

Читайте також: Екзополітики Вакарчук, Зеленський і “укрсобчак”. Для чого Порошенко і олігархи готують політичний карнавал

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE