Politerno > Україна і світ > Одеський депутат каже, що не пропонував $500 тисяч хабара представникам НАБУ

Одеський депутат каже, що не пропонував $500 тисяч хабара представникам НАБУ

  • 13 Січня, 2018
  • 1371 Переглядів
  • 0

Депутат Одеської облради Олег Бабенко заявив, що повідомлення про те, що він пропонував хабар в розмірі 500 тис. доларів представникам НАБУ є “вигадкою і провокацією”.

Про це Бабенко повідомив на сторінці у Facebook.

“(Інформація про причетність до хабара) ніщо інше, як мильна бульбашка, яка не має під собою реальних підстав”, – заявив депутат, відкинув усі звинувачення і зажадав від НАБУ “або оприлюднити будь-які докази проти мене, або вибачитися”.

“Також не відповідає дійсності інформація про те, що мені повідомили про підозру. Про все, що відбувається я дізнався зі ЗМІ. “Підозру” мені ніхто не вручав”, – додав Бабенко.

За словами депутата, найближчим часом він “повернеться до Києва і сам прийде до НАБУ”.

“Якщо у них будуть до мене запитання, я відповім на кожне з них”, – додав він і заявив, що готовий відстояти свою правоту “у чесних і прозорих судових процесах”.

Учора стало відомо, що правоохоронці розшукують депутата Одеської обласної ради, якому оголошено підозру за пропозицію хабара детективу Національного антикорупційного бюро в розмірі $500 тисяч.

Зокрема, про це 12 січня повідомив начальник Департаменту з розслідування у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк.

“Ця людина зараз переховується від органів досудового розслідування, від прокурорів. Ми вживаємо заходів для встановлення його місцезнаходження”, – сказав він.

Водночас на запитання, чи відповідає дійсності поширена деякими ЗМІ інформація, що цим депутатом є Олег Бабенко, посадовець ГПУ відповів: “Я цього не спростовую”.

Раніше в п’ятницю НАБУ поінформувало, що чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику оголосили підозру за пропозицію дати хабар в розмірі 500 тисяч доларів співробітнику бюро.

За даними антикорупційного відомства, хабар пропонувався в обмін за зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі із заволодіння коштів бюджету Одеси.

Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром товариства є підозрюваний депутат Одеської облради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE