Politerno > Тернопільщина > Тітушки з-під “Березолю” уникнули відповідальності за погрози людям – чи потрібна нам така поліція?

Тітушки з-під “Березолю” уникнули відповідальності за погрози людям – чи потрібна нам така поліція?

  • 13 Січня, 2018
  • 1670 Переглядів
  • 0

Скандальна історія зі спробою забудувати територію ПК “Березіль”, яка належить громаді Тернополя, має цікаве продовження.

Повідомлення Elena Freeman з цього приводу поширила на своїй сторінці у Facebook активістка-захисниця інтересів мешканців масиву Дружба Юлія Квасниця.

Як вже публікувалося раніше, Тернопільська міська рада в особі мера С. Надала одноосібно, без врахування думки громади, надала з явними порушеннями дозвільні документи на будівництво позаду ПК “Березіль” багатоповерхівки.

Хочеться нагадати, що звернення людей до мера м. Тернополя С. Надала, щоб розібрався у ситуації та став на бік обурених людей нічого не дало. Мер, як за звичай, послав людей …у прокуратуру, тобто всі його та мерських «ручних» виконавців рішення, де можна добряче підзаробити, можуть бути оскаржені у прокуратурі або у суді, але ніяк не в міськраді.

Тільки завдяки мешканцям прилеглих будинків та громадським активістам вдалося завадити незаконному будівництву на території палацу культури. Людям нелегко вдалося відстояти своє право бути почутими. Протистояння забудовника та громади супроводжувалося погрозами зі сторони молодиків (у народі “тітушки”) найнятих забудовником, які ніби-то були представниками ПП «Контроль-Сервіс». Молодики під прикриттям тернопільської поліції діяли відкрито та нахабно, зухвало погрожували та демонстрували фізичну силу. Задача «тітушок» зводилася до одного, залякати громаду та унеможливити людям блокування роботи будівельної техніки.

Внаслідок такого протистояння «тітушок» і влади проти громади, людьми було написано біля семи заяв про погрози фізичної розправи у «правоохоронні» органи ,та «Тітушки з-під ПК «Березіля» уникнули відповідальності Одна із заяв була від депутата міської ради Андрія Шкули, в бік якого лунали неодноразові погрози про нанесення йому каліцтва, (“що він не виживе”). Не професійними та передбачуваними були потуги тернопільських слідчих, що розслідували дану справу, щоби покарати винуватців.

Кримінальне провадження було відкрито 13 листопада 2017 року та внесено до ЭРДР, допитали людей по даній справі 13 грудня, а 29 грудня 2017-року кримінальне провадження успішно закрили. І не дивно, що кримінальне провадження було так оперативно закрите, довіри до поліції й так не має, а тут ще підтвердження того, що поліція це комерційна структура і захист громади у її обов’язки не входить.

З дій чи вірніше бездіяльності поліції можна зробити висновок, що слідчому пану Солодкому А.В . та пану Гаврилюку – начальнику поліції міста не вистачає зарплати й вони підробляють на закритті кримінальних проваджень.

Так постає запитання чи потрібна нам така поліція?

Читайте також: Тернополяни звернулись до керівництва країни щодо незаконної забудови “Березолю” (Відео – Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE