Politerno > Тернопільщина > Тернополяни звернулись до керівництва країни щодо незаконної забудови “Березолю” (Відео – Фото)

Тернополяни звернулись до керівництва країни щодо незаконної забудови “Березолю” (Відео – Фото)

  • 10 Грудня, 2017
  • 2058 Переглядів
  • 0

Громада масиву “Дружба” зібралась 10 грудня біля ПК “Березіль”, аби вкотре висловити свою незгоду зі скандальною забудовою на території закладу.

Тільки на цей раз люди вирішили діяти більш організовано і сміливо – вони звернулись за допомогою до президента та публічно повідомили керівництву країни про нагальні проблеми Тернополя. Зокрема, йдеться як про скандальні забудови згідно перемальованого Генплану міста, так і альтернативні котельні на торфі.

“Сьогодні ми звертаємося до Президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Голови СБУ Василя Грицака, – оголосила активістка Юлія Квасниця. – Із закликом про допомогу щодо ситуації, яка склалася із будівництвом багатоповерхівки біля ПК “Березіль”. Це рейдерське захоплення міської землі, яка знаходиться у користуванні ПК “Березіль”. Адже тут можуть будуватися лише установи культури та спорту, і це зазначено у містобудівній документації”.

У своєму зверненні протестувальники зазначили, що неодноразово зверталися до правоохоронних органів Тернополя, але жодного результату це не дало. Громада переконана, що ця ситуація склалася унаслідок змови тернопільських високопосадовців із забудовником. Поскаржились мешканці навколишніх будинків і на погрози з боку так званих “тітушок”, які захищають інтереси будівельної компанії.

“Поліція бездіяльна, а начальник міської поліції Гаврилюк, член виконкому за сумісництвом, сам бере участь у прийнятті незаконних рішень”, – обурюються люди.

Пропонуємо відео офіційного звернення до президента і коментарі людей:

Читайте також: “Ні” забудові “Березолю” – як громада “Дружби” Надала “штурмує” (Відео – Фото)

25 листопада мешканці масиву “Дружба” продовжили акцію, покликану привернути увагу до незаконної забудови на території ПК “Березіль”. Об 11:00 активісти заблокували пішохідний перехід на дамбі Тернопільського ставу в районі “Маяка”.

Перед тим, 23 листопада, біля “Березолю” відбулось чергове протистояння. Як повідомили очевидці подій, “тітушки” погрожували депутату Шкулі і застосували проти нього силу, та громада дала їм відпір.

Не менш запеклим стало протистояння активістві і представників забудовника 3 грудня.

Учора, 9 грудня, близко третьої години ночі, активістці Юлії Квасниці, відомій своєю безкомпромісною позицією щодо незаконної забудови біля ПК “Березіль”, розбили вікно в квартирі, яка знаходиться на першому поверсі. Жінка впевнена, що це відбулось через її позицію і акції, які вона проводить спільно з громадою сусідніх вулиць. Що так чином представники забудовника намагаються залякати її та інших активістів.

Читайте також: Сороколіт: Чи спрацює законний механізм призупинити скандальну забудову біля “Березолю”? (Документ)

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE