Politerno > Тернопільщина > Сороколіт: Чи спрацює законний механізм призупинити скандальну забудову біля “Березолю”? (Документ)

Сороколіт: Чи спрацює законний механізм призупинити скандальну забудову біля “Березолю”? (Документ)

  • 4 Грудня, 2017
  • 1737 Переглядів
  • 0

Як відомо, в Тернополі киплять пристрасті навколо ділянки під забудову на території ПК “Березіль”. Триває досить гостре протистояння громади масиву “Дружба” з представниками забудовника, а саме молодиками, котрі час від часу приходять поохороняти паркан навколо об’єкту від невдоволених сусідів.

Учора відбулось чергове протистояння між жителями навколишніх будинків та чоловіками спортивної зовнішності, котрі назвалися представниками будівельної компанії.

Про це ми писали в матеріалі: Нацгвардія, поліція, “тітушки” – “Березіль” стає справжнім фронтом боротьби із незаконними забудовами (Фото – Відео)

Треба відзначити, що постійна комісія міськради з питаня природокористування, приватизації, продажу та оренди землі вирішила доручити міському голові вжити усіх необхідних заходів щодо припинення будівельних або підготовчих робіт на території “Березолю”. Те саме стосується директора ПК “Березіль”. Також вирішено до моменту прийняття нового окремого рішення Тернопільської міськради припинити дію усіх інвестиційних угод, рішень виконавчих органів влади, та підпорядкованих міській раді підрозділів і установ.

Сьогодні депутат Тернопільської міськради Іван Сороколіт на своїй сторінці у Facebook повідомив, що подав депутатський запит щодо оприлюднення та включення в порядок денний наступної сесії міськради проекту рішення комісії:

“Березіль». Чи спрацює законний механізм призупинити скандальну забудову?

Представник охорони будівельного майданчика попросив людей, які виступають проти забудови, діяти в законний спосіб. Люди не дуже вірять у конструктивні наміри забудовника, але все ж погодились вкотре спробувати достукатись до влади в цивілізований та прозорий спосіб.

Мешканці наполегливо попросили виступити формальним автором проекту рішення міськради щодо призупинення будівництва.

Тож подивимось як влада буде чути цей цивілізований шлях.

Viktor Shumada, прошу допомогти якнайшвидше вирішити процедурні питання руху проекту рішення на сесію. А під час сесії кожен депутат, кожна депутатська фракція і міський голова зможуть обговорити проект, внести, за потреби, зміни і визначитися як реагувати на проблему шляхом свого індивідуального поіменного голосування.

Дана проблема – яскравий приклад як непросто громаді відстояти свої інтереси навіть за умови, якщо мають АЖ двох депутатів. Причому депутат по округу Andriy Shkula, будучи головою депутатської земельної комісії, щиро старається зробити все можливе. Надіюсь, спільні зусилля громади та багатьох депутатів дадуть результат.

Раніше депутат повідомив деякі подробиці щодо самої компанії-інвестора:

Ще трішки про “Березіль”.

Муть з тим “культурно-мистецьким центром” ще та…

Інвестору виявляється 6 місяців від народження.
Статутний капітал – аж 500 грн.
Кінцевий бенефіціар – пані Горошко Юлія Миколаївна з села Кушлин Кременецького району.
Директор – Самота Ігор Олегович.
Офіс цього серйозного інвестора – в кімнаті №409 по вулиці Гетьмана Мазепи, 10.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE