Politerno > Тернопільщина > Нацгвардія, поліція, “тітушки” – “Березіль” стає справжнім фронтом боротьби із незаконними забудовами (Фото – Відео)

Нацгвардія, поліція, “тітушки” – “Березіль” стає справжнім фронтом боротьби із незаконними забудовами (Фото – Відео)

  • 3 Грудня, 2017
  • 2611 Переглядів
  • 0

“Тобі що, найбільше треба!?” – молодики погрожували активісту

Сьогодні, 3 грудня, відбулись збори мешканців прилеглих до ПК “Березіль” будинків. Люди зібрались, щоб обговорити ситуацію із незаконною забудовою палацу культури, а також провести акцію із повалення огорожі території об’єкту. Як пояснили активісти, незрозуміло, що саме відбувається за забором і на якій стадії знаходяться роботи.

Нагадаємо, представник забудовника запевнив громаду в присутності депутатів міськради та очільника міської поліції Гаврилюка, що допоки вирішуватиметься питання законності даного проекту, жодних робіт проводитись не буде. Але одразу після цієї зустрічі і була встановлена огорожа, у зв’язку з чим відбулись зіткнення мешканців сусідніх будинків із так званими “тітушками”, котрі, час від часу, «охороняють» об’єкт від громади.

Одразу відмітимо, що на цей раз, не дивлячись на негоду, людей зібралось на багато більше ніж на минулі пікети. Були присутні і депутати (Іван Сороколіт, Ігор Турський та Андрій Шкула), і журналісти, і хлопці з “Правого сектору”, котрі від початку конфлікту допомагають громаді в протистоянні з “тітушками”.

Спочатку представник забудовника спробував пояснити людям логіку дій своїх керівників, мовляв, «все добре і нічого не відбувається», та на людей його слова враження не справили. Громада відійшла у бік і розпочала збори.

Активісти обговорили подальші кроки щодо звернень у суди, проведення пікетів і трохи згодом рушили до самого об’єкту. Та як з’ясувалось, його огорожу вже охороняли молодики спортивної зовнішності. Люди почали соромити хлопців вигуками “тітушки”, закликати їх відійти в бік, щоб не спричинити бійку, адже більшою мірою серед протестувальників були жінки. Та молодики, сором’язливо відвертаючись від фотокамер, продовжували стояти.

Згодом їм на поміч підійшли ще зо двадцять міцних парубків. Разом вони вибудували ланцюг уздовж забору. Ними керував такий собі Сергій (люди вже його знають, як керівника “тітушок”), котрий найбільше обурювався, хамив і звинувачував то активістів у продажності, мовляв, вони платять по 500 гривень юнакам за підтримку, то депутата Андрія Шкулу у тому, що той виторговує собі квартиру і взагалі підтримує людей, маючи від цього зиск.

Володя і Сергій (люди кажуть, що вони брати)

Звичайно вищезазначені події зупинили наміри людей валити огорожу, а ще трохи згодом, на місце прибули нацгвардійці, котрі стали ланцюгом перед “тітушками”.

Третім “шаром” цього “пирога” стали поліцейські, котрі прибули після нацгвардійців і вишикувались перед ними.

Зазначимо, що увесь цей час з людьми говорив представник забудовника, Володя (активісти вже знають його ім’я, він є братом грубіяна-Сергія) вельми красномовний і кремезний чоловік. Він то зривався на крик, то закликав до конструктиву і порозуміння.

Володя спілкується з депутатами

Мужчина пояснив, що людям не має чого переживати – жодних робіт на даний момент на об’єкті не проводиться. За його словами, поки не прийде роз’яснення з міськради щодо законності забудови, ніхто нічого робити не буде. Також він запевнив, що у разі скасування рішення міськради, його фірма відновить усе, що було зруйновано в процесі робіт.

Звичайно люди йому не повірили, та жодних активних дій більше не здійснювали. Почались локальні суперечки, які намагався “гасити” спікер будівельної фірми.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE