Politerno > Тернопільщина > Активістці-захисниці ПК “Березіль” вночі розбили вікно – каже, що залякують (Фото)

Активістці-захисниці ПК “Березіль” вночі розбили вікно – каже, що залякують (Фото)

  • 9 Грудня, 2017
  • 1682 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 9 грудня, близко третьої години ночі, активістці Юлії Квасниці, відомій своєю безкомпромісною позицією щодо незаконної забудови біля ПК “Березіль”, розбили вікно в квартирі, яка знаходиться на першому поверсі. Жінка впевнена, що це відбулось через її позицію і акції, які вона проводить спільно з громадою сусідніх вулиць. Що так чином представники забудовника намагаються залякати її та інших активістів.

“Вчора на території ПК “Березіль” проводили будівельні роботи. Приблизно в 22:30 там було дуже шумно: кран працює, техніка їздить. Хоча, на скільки мені відомо, згідно закону, з 22:00 по 06:00 не мають права це робити. Та ніхто на закон там не зважає. Так звані “тітушки” ходять по території “Березолю”, люди навіть бояться до себе на подвір’я тепер виходити”,- розповідає Юлія Квасниця.

Жінка каже, що через шум люди викликали патрульну поліцію, щоб зафіксувати порушення.

” За кілька хвилин після приїзду поліції з’явився тренер (чи як його вірно назвати?) тих “тітушок”. Вочевидь, він і дав вказівку не пускати на територію будівництва поліцію. В результаті їх так і не пустили і патрульні запропонували мешканцям прийти до «Березолю» писати заяву. Однак ми, через “тітушок” туди йти не хотіли, тому викликали патрульну на вул. Орлика, де написали колективну заяву від мешканців всіх прилеглих будинків, зібрали підписи”,- продовжує Квасниця.

Близько півночі в двері Юлії постукав хлопець. Жінка каже, що візуально знала його, бо він живе на “Дружбі” славиться не дуже хорошою репутаціє.

“Сказав, що шукає Олега і Віталіка. Я відповіла, що в нас такі не живуть і він пішов далі по поверхах. Сусіди казали, що до них теж стукав і запитував. Потім він вийшов і пішов собі. Я ще навіть виглянула з вікна і помітила, що він одразу почав комусь дзвонити”,- розповідає пані Юлія.

Близько третьої ночі жінка почула сильний шум. Як виявилося, це був звук від розбитого вікна.

“Я проживаю з чоловіком, з двома неповнолітніми дітками (3,5 роки -, авт.) і дідусем. Добре, що вони розбили лише одну половину вікна. Хотіли пробити три склопакети, однак пошкодили лише один. Може їм хтось завадив, чи йшов в той час, не знаю”,- каже жінка.

Пані Юлія викликала поліцію. Приїхала слідчо-оперативна група, все відзняла, зафіксувала.

“Я хвилююся за своє життя та життя сімї. Швидше за все це було тільки попередження. Впевнена, що той юнак прийшов «за наводкою» крамарів, аби вирахувати мою квартиру”, – переконана Юлія.

Її квартира знаходиться на першому поверсі будинку, тому розбити вікно не скало великої проблеми. Однак жінка переконана, що це лише початок. Хоча відмовлятися відстоювати територію ПК “Березіль” не планує.

Каже, що такі дії ще дужче мотивують її боротися. До слова, завтра, 10 грудня, об 15:00 поруч “Березолю” відбудуться збори мешканців та всіх небайдужих тернополян, які захищають палац культури від незаконного будівництва.

Читайте по темі: “Ні” забудові “Березолю” – як громада “Дружби” Надала “штурмує” (Відео – Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE