Politerno > Тернопільщина > “Ні” забудові “Березолю” – як громада “Дружби” Надала “штурмує” (Відео – Фото)

“Ні” забудові “Березолю” – як громада “Дружби” Надала “штурмує” (Відео – Фото)

  • 8 Грудня, 2017
  • 1650 Переглядів
  • 0

Як повідомили мешканці сусідніх з ПК “Березіль” будинків, скандальне будівництво біля палацу культури продовжили о 3.00 у ніч на 6 грудня.

Техніку підготували ще з обіду і почали працювати, коли люди полягали спати. Мешканці викликали поліцію, але це нічого не дало.

На погрози з боку “тітушок” в сторону люде поліція ніяк не реагувала.

Міський голова каже, що допомогти нічим не може, цим мають займатись “правоохоронні органи”.

Тим часом люди бояться ходити біля свого дому через те, що їм постійно погрожують “тітушки”. 70-річній бабусі навіть приставили ножа до горла, кажуть мешканці.

Конфлікт забудовника та мешканців біля “Березолю” триває вже давно. Люди скаржаться, що їм неодноразово погрожували фізичною розправою, а біля території постійно чергують десятки чоловіків спортивної статури.

6 грудня обурені мешканці прийшли у міськраду, люди вимагали зустрічі з міським головою після засідання виконкому. Просили, щоб хоча б він допоміг вирішити це питання.

“Хто дав право на території палацу культури “Березіль” цинічно руйнувати бомбосховище та ставити житловий будинок? – каже представниця мешканців Марія Маркович. – Поліція не реагує. Сергій Надал є головним у місті, невже він не може врегулювати цю проблему?”.

“Міська рада поліцією не керує, – зазначає міський голова. – Будь ласка, навпроти є прокуратура, туди й звертайтеся. – Ваше звернення направлено у відділ державного архітектурно-будівельного контролю для проведення перевірки. Якщо там виявлять якісь порушення, я гарантую, що ці роботи будуть припинені. Але тільки після відповідного висновку”.

Читайте також: Нацгвардія, поліція, “тітушки” – “Березіль” стає справжнім фронтом боротьби із незаконними забудовами (Фото – Відео)

Тож учора ввечорі, 7 грудня, мешканці “Дружби” провели пікет під баром-рестораном “Тропік”, у якому Сергій Надал разом з чиновниками мерії та депутатським корпусом святкували День місцевого самоврядування.

Вимогі ті самі: припинити будівництво на території ПК “Березіль.

Нагадаємо, представник забудовника запевнив громаду в присутності депутатів міськради та очільника міської поліції Гаврилюка, що допоки вирішуватиметься питання законності даного проекту, жодних робіт проводитись не буде. Але одразу після цієї зустрічі і була встановлена огорожа, у зв’язку з чим відбулись зіткнення мешканців сусідніх будинків із так званими “тітушками”, котрі, час від часу, «охороняють» об’єкт від громади.

Читайте також: “Проголосували на свою голову за того Надала!”: пікетувальники кажуть, що не дадуть забудувати “Березіль” (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE