Politerno > Тернопільщина > Мистецтво вмовляти – або як Сергій Надал протягнув через міськраду “свій” Генплан

Мистецтво вмовляти – або як Сергій Надал протягнув через міськраду “свій” Генплан

  • 24 Березня, 2017
  • 2107 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 24 березня, міська рада Тернополя легалізувала усі зміни до Генплану.

У традиціях українського парламенту голосування відбулося спонтанно та неочікувано, пише “Репортер”.

Видання нагадує, що зміни до Генплану тернопільські депутати планували внести на минулій сесії міської ради. Однак зважаючи на велику кількість суперечливих моментів, рада взяла таймаут. У мерії створили робочу групу, завданням якої було проаналізували документ та надати свої пропозиції.

Хоча, по суті, цей час міський голова Сергій Надал виторгував для себе, аби знайти якнайбільшу кількість однодумців, готових натиснути “за” Генплан.

Надал паралельно працював на двох фронтах: очолив групу, у якій публічно працював над Генпланом, та “опрацьовував” депутатів, які у своїй позиції до цього часу вагалися.”

Прискорити переговорний процес Надала змусили обшуки у міській раді, які відбулися 17 березня. Правоохоронців, власне, цікавили землевпорядні документи та інвестиційні угоди. Аби перестрахуватися та закрити всі питання, Надал змушений був будь-якою ціною внести зніни у Генплан. Таким чином депутати легалізували усі здійснені за його благословення будівництва.

Цікавим видався той факт, що жодного офіційного повідомлення про продовження роботи сесії 24 березня не було. Напередодні ввечері представники мерії обдзвонили депутатів і ті вранці, 24 березня, зібралися на сесію, на якій розглядали всього одне питання – зміни до Генплану. І це при тому, що в порядку денному їх було близько двохсот.

Категоричною щодо цього питання залишалася фракція “Самопоміч” і “Громадянська позиція”. Депутати останньої не підтримали проект, а голова фракції Петро Ландяк заявив, що запропоновані його колегами зміни не враховані.

Зокрема, це стосувалося забудови стадіону “Текстерно” та ділянки на вул. Фабричній. Це основні аргументи, якими Ландяк аргументував відмову голосувати за Генплан. У відповідь на це Надал заявив: “Ви брешете. У вашому віці так не личить робити”.

Інші критичні зауваження отримали аналогічну гостру реакцію мера. Він заявив, що обговорення відбулося у робочій групі, тому немає доцільності у виступах.

Далі внесені зніни міська рада має надіслати підприємству “Діпромісто”, а воно у двомісячний термін внести їх у документ. Аби пом’якшити ситуацію, Надал анонсував громадські обговорення, але, як кажуть, після бою руками не розмахують.

Після голосування будь-які обговорення втратили свою доцільність.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE