Politerno > Україна і світ > Ведучу каналу ZIK звільнили за відмову робити програму з кумом Путіна

Ведучу каналу ZIK звільнили за відмову робити програму з кумом Путіна

  • 18 Січня, 2018
  • 2035 Переглядів
  • 0

Екс-продюсер каналу ZIK Гайгісіз Гелдієв запустив у Facebook хештег #вімагайправду, що закликає з’ясувати роль Медведчука на каналі.

Ведуча Роксана Руно, що пішла з каналу ZIK, розповіла на своїй сторінці у Facebook про те, що керівництво каналу “настійливо просило” її запросити в ефір або організувати включення по телефону з Віктором Медведчуком, з метою підкреслити позитивний внесок політика в процес обміну заручників.

“Відразу закрию питання – справа не в рейтингах, департамент це основа популярності каналу, став дуже сильним, Зіткнення серед лідерів. Але. Тема “заручників врятували завдяки Медведчуку”, а спікер по ній сам Медведчук мені не підходить. Ні мені, ні каналу. Я НЕ буду запрошувати його в студію, виводити його дзвінком або “спускати” ведучим (які й не підозрювали про таке можливий щастя, як і багато іншого)) Так, це позиція, як мене попросили уточнити у відповідь, і розмова у присутності свідків. Я не приймаю від керівництва такі наполегливі прохання.”, – написала Руно.

У розмові з “Детектором медіа” колишній керівник департаменту інформаційного мовлення розповіла, що і раніше у неї виникали суперечки з керівництвом у зв’язку з Медведчуком:

– До того, як у вас відбулася розмова про можливу появу Віктора Медведчука на каналі в зв’язку з обміном заручниками, у вас коли-небудь були інші ситуації, в яких вас просили розповісти про його діяльності?

– Так, у нас була історія з рядком, що біжить. У ній була згадано прізвище цього пана в зв’язку з можливими американськими санкціями на його адресу, наскільки я пам’ятаю. І мене попросили прибрати цю інформацію.

– А хто попросив прибрати її?

– Один з керівників телеканалу.

Пост Руно в фейсбуці також прокоментував екс-генеральний продюсер каналу Гайгисиз Гелдієв, який назвав людину, яка, за його інформацією, “вимагала віщати про заслуги Медведчука” – це шеф-редактор медіа-холдингу Данило Нікуленко.

У самого Гелдіева немає підтверджень того, що керівництво каналу діє в інтересах Медведчука. Але він також навів кілька інших випадків, які можуть бути так витлумачені. Наприклад, керівники хотіли запросити ведучою Тетяну Монтян, яка, як пише Гелді, близька до політика.

У коментарі “ДМ” колишній генеральний продюсер каналу розповів наступне:

– Медведчук або Димінський будуть дзвонити на канал, щоб сказати: зробіть так чи так. Ви це прекрасно розумієте. Але один з керівників каналу, Роксана Руно, чітко вже сказала, що Медведчука просили показати як людину, завдяки якій врятували заручників – і це сказав [їй] шеф-редактор медіа-холдингу. Це людина, яка безпосередньо спілкується з Димінським.

Крім того, вже була ціла битва з приводу рядка, що біжить, в якій повідомлялося про санкції щодо Медведчука. Після того, як я про все це дізнався, [у мене виникли підозри]. Коли я прийшов на канал, я безпосередньо запитував у Димінського: чи є хтось ще, хто володіє каналом? Клименко? Ще хтось? Він мені чітко відповів: ні, я єдиний власник. Тоді я вважав, що ми повинні офіційно це заявити – і ми це зробили.

Потім він постійно говорив мені: давайте візьмемо Монтян, давайте візьмемо Коцабу. Я відповідав йому, що це великі репутаційні ризики, вони нам не потрібні. Я думав, що він сам людина таких поглядів. Але зараз, після того, як я дізнався все це, я закликаю всіх вимагати відповідь на питання про роль Медведчука на каналі! Це ж може бути реальною інформаційною експансією кума Путіна – це дуже серйозне і важливе питання!

Під постом Гелдіева також виникла цікава дискусія. Колишній генеральний продюсер каналу згадав в пості, що шеф-редактор інформаціонного мовлення Роман Недзельський відповідальний за те, що вийшов в ефір сюжет, в якому глядачам ZIKа розповідали про необгрунтованість звинувачень на адресу Петра Димінського з приводу ДТП, в якому загинула дівчина. Недзельський відповів, що це брехня – і сюжет не виходив в програмі “Перші про головне. Деталі”.

Парадоксальність ситуації полягає в тому, що сюжет дійсно вийшов після того, як ведуча підсумкової суботньої програми новин Інна Москвіна попрощалася з глядачами – але відразу після прощання програма продовжилася ще одним репортажем. Тим самим, про ДТП і Димінського. І хоча формально він вийшов після програми, сюжет стоїть у тому ж слоті, і до цих пір доступний в повній версії програми від 26 серпня 2017 року.

Гелдієв уточнив у розмові з “ДМ”, що Данило Нікуленко і Роман Недзельський – ті двоє людей, які могли прийняти рішення, і поставити сюжет в інтересах власника каналу.

Роман Недзельський відмовився коментувати ситуацію. Отримати коментарі Данила Нікуленка на момент публікації не вдалося – він не відповідає на телефонні дзвінки та повідомлення.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE