Politerno > Україна і світ > Януковича забрали три російські вертольоти, а жодних замахів на нього не було – співробітник УДО

Януковича забрали три російські вертольоти, а жодних замахів на нього не було – співробітник УДО

  • 18 Січня, 2018
  • 1313 Переглядів
  • 0

Жодних замахів на колишнього президента Віктора Януковича в лютому 2014 року не було.

Про це 18 січня під час допиту в Оболонському районному суді Києва сказав співробітник Управління держохорони Віктор Різниченко.

За його словами, він був охоронцем президента Януковича й 21-23 лютого 2014 року супроводжував його під час втечі з України.

Різниченко заявив, що не має жодної інформації про існування загроз життю Януковича в листопаді 2013-лютому 2014 року.

Він також повідомив подробиці епізоду, коли автомобіль одного з охоронців екс-президента – Дмитра Іванцова – був обстріляний на виїзді з Києва в лютому 2014 року.

“Був один факт коли ми виїхали з Києва на Харків (21 лютого -ред.). Домовилися зустрітися на 110-му кіломтері. Коли ми зустрілися, Іванцов повідомив, що на одному з блокпостів його автомобіль був обстріляний, куля пробила водійські двері, влучила в магазин пістолета Глок і зруйнувала його”, – розповів Різниченко.

Водночас співробітник УДО зазначив, що це авто рухалося самостійно, а не в кортежі Януковича.

На уточнююче запитання, Різниченко заявив також, що Янукович не перебував у цій машині і взагалі ніколи не їздив на вказаному авто – Toyota Prada.

Він зробив припущення, що авто Іванцова могло бути обстрялене, коли не зупинилося на блокпосту.

Також Різниченко повідомив, що колишнього президента Віктора Януковича забрали в Запорізькій області й перевезли до Криму 22-23 лютого 2014 року три російських військових вертольоти.

За його словами, вечері 21 лютого Янукович, його сім’я та охоронці вилетіли двома вертольотами з резиденції Межигір’я до Харкова. З Харкова вони вилетіли двома літаками Falkon у невідомому напрямку, але диспетчер “Украероруху” передав екіпажу вимогу Олександра Турчинова повернутися на аеродром. Літаки сіли в Донецьку, Янукович з охороною пересів до автомобілів і поїхав у напрямку Криму.

“Під час руху поблизу Бердянська (Запорізька область) ми під’їхали до сільськогосподарського поля. Освітили його фарами й відразу ж на поле сіли три вертольоти Мі-8”, – зазначив свідок.

На вертольотах були зображені червоні зірки, пілоти були у військовій формі, але без шевронів.

“Я так думаю, що це були вертольоти Російської Федерації”, – сказав працівник УДО.

На цих вертольотах Януковича вивезли до Анапи (Росія).

23 лютого з Анапи він був доправлений літаком до Криму, зокрема до Ялти й на базу Чорноморського флоту РФ. Там частина охоронців залишили екс-президента, який відбув до Росії.

Як повідомлялось, генпрокурор Юрій Луценко анонсував ще одну спецконфіскацію коштів організованного злочинного угрупування екс-президента Віктора Януковича у сумі 3 мільярдів гривень.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE