Politerno > Україна і світ > Гелетей просив СБУ видати Порошенкові документи на чуже ім’я і відправив його на Мальдіви без держохорони

Гелетей просив СБУ видати Порошенкові документи на чуже ім’я і відправив його на Мальдіви без держохорони

  • 22 Січня, 2018
  • 1615 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко і члени його сім’ї мають на руках так звані ДОП – документи оперативного прикриття.

Про це повідомляє видання “Страна” із посиланням на джерело в українських спецслужбах.

“Гелетей (начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей. – ред.) написав до СБУ листа під грифом “таємно”, що на адресу президента надходять погрози. На підставі цього листа СБУ виготовила ДОП – паспорти на вигадані імена. Цим займався департамент оперативно-технічних заходів СБУ”, – розповіло джерело.

За його словами, Порошенко з родиною міг покинути Україну за цими документами, коли виїздив на Мальдіви.

В Управлінні державної охорони уникнули прямої відповіді на запит журналістів про те, чи забезпечували співробітники УДО охорону президента Петра Порошенка під час його таємного відпочинку на Мальдівських островах.

Про це повідомляють автори розслідування з проекту “Схеми”. Ще до публікації розслідування, редакція звернулася в УДО з проханням повідомити, відправляли вони своїх співробітників з Порошенком на Мальдіви, чи зустрічали потім гаранта в аеропорту “Київ”, скільки їх було, і чи є у президента право користуватися приватним літаком або чартером приватної компанії для приватних перельотів.

У відповіді за підписом начальника УДО Валерія Гелетея журналістам відповіли, що “запитувані відомості становлять службову інформацію”.

В УДО лише процитували закон, що державна охорона посадових осіб забезпечується безперервно в місцях їх постійного і тимчасового перебування.

18 січня програма “Схеми” опублікувала розслідування Mr. Petro Incognito про відпочинок Порошенка на Мальдівах, який, за даними журналістів, обійшовся главі держави у 14 млн грн.

Згідно з розслідуванням, із Києва на Мальдіви 1 січня вилетів чартер, на якому були зареєстровані пасажири: Віра Лазарєва, Іван Дегтерьов, Євгенія Сафонова, Олександр Сичніков, Катерина Боєва, Віталій Кокорін, Олена Сенченко, Ольга Герасименко.

8 січня чартер із цими самими пасажирами повернувся до Києва із Мальдівів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE