Politerno > Україна і світ > Суд відмовився передати медіахолдинг Курченка в управління держави

Суд відмовився передати медіахолдинг Курченка в управління держави

  • 22 Січня, 2018
  • 1552 Переглядів
  • 0

Колишній голова АП Петра Порошенка, екс-власник медіахолдингу UMH Group Борис Ложкін та Сергій Курченко

Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group Національному агентству з виявлення, розшуку й управління корупційними активами.

Як повідомляє ЕП, про це сказано в матеріалах суду.

Зазначається, що арешт на активи було накладено в рамках кримінального провадження проти власника “Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії” Сергія Курченка.

Зазначається, що все заарештоване нерухоме, рухоме майно, цінні папери, корпоративні права й майнові права інтелектуальної власності медіахолдингу визнані Генеральною прокуратурою 9 січня речовими доказами у кримінальному провадженні.

Прокуратура зазначає, що передача майна холдингу в управління Нацагентству є об’єктивною необхідністю з метою виключення можливості підозрюваному продовжувати отримувати незаконні доходи й матеріальні блага.

Суд відмовив Генпрокуратурі, зазначивши, що прокурором не надано доказів, які підтверджують, що вартість арештованого майна становить понад 200 розмірів прожиткового мінімуму (близько 350 тис. гривень), як і не надано доказів звернення до власника зазначеного майна про отримання згоди на його передачу Нацагентству.

Крім того, суд зазначив, що цінні папери, корпоративні права й майнові права інтелектуальної власності не підпадають під визначення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки не є матеріальними об’єктами, які можуть зберегти сліди злочинів.

Як повідомлялося, раніше Печерський районний суд Києва заарештував майно, акції й корпоративні права низки компаній медіахолдингу UMH group, що належить бізнесменові Курченку, який оголошений у розшук в Україні й наразі живе у Росії.

Раніше у Порошенка ухильно відповіли на звинувачення Курченка в несплаті податків з продажу UMH.

За твердженням Курченка, в 2013 році він купив у Петра Порошенка медіа-холдинг UMH group за 400 мільйонів доларів.

“За наявною у мене інформацією, цей корупційний жиробас після продажу не сплатив ніяких податків до бюджету України. Порошенко – обманщик і боягуз, тому і нацьковує всюди свого ланцюгового цуцика Луценка”, – сказано у заяві прес-служби.

У червні, головна військова прокуратура розпочала досудове розслідування можливого фінансування тероризму бізнесменом Сергієм Курченком у зв’язку з вивезенням і реалізацією за кордон вугілля антрацитових марок, незаконно добутого на окупованій території Донецької і Луганської областей, під керівництвом бізнесмена.

Загалом, мільйонера, пов’язаного з екс-президентом Януковичем, підозрюють у скоєнні злочинів за 9 статтями Кримінального кодексу. Повідомлення про підозру направлено Сергію Курченко за адресою його місця реєстрації в Чугуєві.

У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка.

Як відомо, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE