Politerno > Україна і світ > Суд заарештував “Український медіахолдинг” Курченка

Суд заарештував “Український медіахолдинг” Курченка

  • 28 Грудня, 2017
  • 1565 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна олігарха Сергія Курченка за клопотанням прокуратури.

Про це свідчить рішення суду, зареєстроване в Єдиному реєстрі.

В тому числі, заарештовані корпоративні права, обладнання, нерухоме майно і права на торговельні марки, що належать “Українському медіа-холдингу” (кінцевим бенефіціаром якого є Курченко) і афільованим з ним компаніям (зокрема – друкарні “Укрполіграфмедіа”).

Слідство вважає, що всі ці активи були придбані Курченком незаконним шляхом.

Крім того, прокурори заявили, що факт погашення 160 млн доларів кредиту, наданого державним “Укрексімбанком” одній з компаній холдингу, є нічим іншим як фактом легалізації незаконно отриманих коштів.

Крім того, слідчі вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведення їхнього незаконного походження, вони підлягають процедурі спецконфіскаціі.

Відзначимо, що в “Український медіа-холдинг” входить безліч видань і телеканалів, зокрема, “Кореспондент”, “Комсомольская правда в Україні”.

Нагадаємо, у Курченка конфіскували нафти на 800 млн грн.

Раніше у Порошенка ухильно відповіли на звинувачення Курченка в несплаті податків з продажу UMH.

За твердженням Курченка, в 2013 році він купив у Петра Порошенка медіа-холдинг UMH group за 400 мільйонів доларів.

“За наявною у мене інформацією, цей корупційний жиробас після продажу не сплатив ніяких податків до бюджету України. Порошенко – обманщик і боягуз, тому і нацьковує всюди свого ланцюгового цуцика Луценка”, – сказано у заяві прес-служби.

У червні, головна військова прокуратура розпочала досудове розслідування можливого фінансування тероризму бізнесменом Сергієм Курченком у зв’язку з вивезенням і реалізацією за кордон вугілля антрацитових марок, незаконно добутого на окупованій території Донецької і Луганської областей, під керівництвом бізнесмена.

Загалом, мільйонера, пов’язаного з екс-президентом Януковичем, підозрюють у скоєнні злочинів за 9 статтями Кримінального кодексу. Повідомлення про підозру направлено Сергію Курченко за адресою його місця реєстрації в Чугуєві.

У травні суд за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури арештував майно Сергія Курченка.

Як відомо, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу, що Михайло Саакашвілі був затриманий за співпрацю із збіглим олігархом Сергієм Курченко. Нібито Курченко спонсорував останні акції протесту Міхо в Києві, на що виділив 500 тис. Доларів.

На оприлюднених плівках людина, яка нібито є соратником Саакашвілі розповідає людині, яка нібито є помічником олігарха-втікача Сергія Курченка, розповідає, що прибуття Саакашвілі в Україну і його перехід через кордон обійшовся у $300 тисяч.

Згодом Генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Міхаіла Саакашвілі і Сергія Курченка.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE