Politerno > Україна і світ > Олександр Хара: Українська влада сприяє посиленню присутності російського бізнесу

Олександр Хара: Українська влада сприяє посиленню присутності російського бізнесу

  • 3 Лютого, 2018
  • 1546 Переглядів
  • 0

Українська влада воює проти Росії в основному чужими руками — санкціями країн Заходу. Тим часом не тільки не обтяжуючи себе, але і сприяючи пожвавленню торгівлі з країною-агресором і навіть, в окремих випадках, посиленню присутності російського бізнесу.

Про це у своїй статті пише Олександр Хара, експерт фонду “Майдан закордонних справ”. Автор запитує, чим можна пояснити видиму присутність російського бізнесу в критично важливих секторах — енергетичному, комунікаційному та банківському?

“Можливо, потрібно замислитися над тим, що одним із сигналів опублікованого списку є те, що в Росії не можна володіти великим бізнесом та статком без служіння режиму, і те, що це неминуче призведе до наслідків, — підкреслює експерт. — Даремно на Печерських пагорбах сподіваються, що американцям не вдасться розмотати заплутаний клубок зв’язків українсько-російського олігархату. За першу ниточку от-от потягнуть…”

Як повідомлялось, 30 січня міністерство фінансів Сполучених Штатів опублікувало доповідь щодо можливості запровадження нових санкцій проти російських олігархів та людей із близького оточення президента Росії Володимира Путіна.

Детальніше про “сюжетні лінії санкційного серіалу” читайте у статті “Роздуми про “кремлівський список”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE