Politerno > Україна і світ > Влада генерує політику, несумісну з життям людей. Нам треба перезавантажити систему влади – Тимошенко

Влада генерує політику, несумісну з життям людей. Нам треба перезавантажити систему влади – Тимошенко

  • 16 Лютого, 2018
  • 1542 Переглядів
  • 0

Покращувати соціально-економічну ситуацію в країні та життя українців треба професійною політикою.

Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила в прямому ефірі телеканалу «NewsOne».

За її словами, наразі джерелом проблем у країні є президент, НБУ та уряд.

«Ця триєдність – президент, НБУ та уряд – генерують політику, яка несумісна з життям людей», – переконана Юлія Тимошенко.

«Так, як ми, не живе жодна країна світу. Та політика, яка здійснюється владою проти кожного українця останні 4 роки, є смертельно небезпечною. Вона має на меті одне – зменшити кількість населення», – сказала вона.

Лідер партії навела дані ООН, згідно з якими 1 млн 200 тис. людей в Україні голодує.

«Ми – аграрна, заможна, розвинена країна. Такі речі не можуть робитися випадково», – обурилася парламентарій.

До того ж, політик нагадала про заяву міністра соцполітики Андрія Реви, згідно з якою мінімальна зарплата в Україні у 3200 грн розрахована «для біологічного виживання людини»: «Це мінімальна підтримка людського організму, щоб він просто не помер від голоду».

«Ми маємо виправити трагічні помилки і прибрати від влади маріонеток, які не дають українській нації жити. Після цього першим кроком має бути припинення нищівної політики НБУ. Нам треба буде створити таку політику, що поставить гривню на гідне місце та дасть можливість повернутися до балансу між рівнем життя людей та виробництвом держави. Я переконана, не можна було випадково  знизити гривню до такого рівня, як зараз. По-друге, потрібно поміняти грошово-кредитну політику, щоб в нас не було ставки рефінансування НБУ у 10-16%. Це джерело інфляції», – зазначила вона.

На переконання Юлії Тимошенко, для того, щоб виправити всі ці речі (зокрема йдеться про знецінення гривні, завищені тарифи, інфляцію, низькі зарплати і пенсії), треба перезавантажити владу.

«Нам треба перезавантажити систему влади. І це відбудеться за Конституцією України вже через рік», – нагадала вона.

Також ми повідомляли, що Юлія Тимошенко під час ефіру зазначила, що “Батьківщина” є учасником розробки нової світової концепції повернення миру в Україну.

Читайте також: Як Тимошенко виводила українську економіку з кризи лихих 90-х

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE