Politerno > Україна і світ > У Народному фронті заперечують торгівлю за голову НБУ і омбудсмена

У Народному фронті заперечують торгівлю за голову НБУ і омбудсмена

  • 1 Березня, 2018
  • 1571 Переглядів
  • 0

Голова фракції Народного фронту Максим Бурбак заперечує наявність домовленостей щодо голосування за призначення голови Нацбанку.

Про це заявив в кулуарах парламенту, йдеться у повідомленні прес-служби політсили.

“Ніяких торгів ми не ведемо. Це не базар. Може комусь хочеться займатися базаром, то хай роблять це у відповідному місті, а не в парламенті”,  – сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо кадрових призначень, зокрема Голови НБУ, Бурбак нагадав, що під час останнього засідання фракції відбулася зустріч із кандидатом на посаду голови НБУ Яковом Смолієм і більшістю голосів було прийнято рішення підтримати його кандидатуру під час голосування в Раді.

В заяві вказується, що НФ подав свої пропозиції на посади членів ЦВК і понад рік тому подав свою кандидатуру на посаду омбудсмена.

Як відомо, раніше ZN.UA повідомило, що призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку перенесли через недовіру щодо голосування за омбудсмена.

Коаліція начебто домовилася, що спершу депутати обирають рекомендовану “Народним фронтом” Людмилу Денисову на пост уповноваженого з прав людини, потім затверджують кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ, а вже третім пунктом – призначення членів ЦВК.

У четвер у Комітеті Верховної Ради з питань фінансової та банківської діяльності виключили розгляд питання звільнення Валерії Гонтаревої і призначення нового керівника Нацбанку. Вищевказані кадрові питання перенесли на майбутній пленарний вівторок (13 березня).

Читайте також: Приборкання “внутрішніх” конкурентів – завдання №1 для Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE