Politerno > Україна і світ > Саме Вашингтон вирішить долю Порошенка – Корнейчук

Саме Вашингтон вирішить долю Порошенка – Корнейчук

  • 2 Березня, 2018
  • 1443 Переглядів
  • 0

Як я і говорив раніше, прес-конференція Порошенко була влаштована для Вашингтона. І одночасно – для Москви.

Основні месиджі наступні.

Перший – Порошенко публічно бере на себе відповідальність за виконання “плану Расмуссена” щодо введення миротворців на Донбас (план Трампа-Путіна) і Мінських угод. І готовий всюди говорити, що це і українська ініціатива, а не “договорняк” Вашингтона і Москви.

Друге – Порошенко готовий виконати ключову частину Мінських угод, що стосується закріплення в Конституції особливого статусу Донбасу. І прикриють це під соусом внесення змін до Конституції щодо згадки шляху України в ЄС і НАТО.

Третій – Порошенко не прийняв рішення йти на президентські вибори, що означає: саме Вашингтон повинен вирішити долю Порошенка. Якщо Порошенко буде корисний після весни 2019-го – він піде на вибори. Якщо Вашингтон вважає, що ні – то на вибори Порошенко не піде в обмін на гарантії особистої безпеки.

Четвертий – Порошенко найближчим часом прийме в Раді всі закони, які хоче від нього Вашингтон (антикорупційний суд, служба фінансової розвідки тощо).

Таким чином, Порошенко публічно розписався в тому, що він маріонетка Вашингтона. І готовий зробити для господарів все. Ну, а Трамп вже повинен з панського плеча вирішити: стратити Порошенка чи помилувати в 2019-му? Але навіть “страта” повинна бути дуже м’якою – без втечі з країни. Принаймні, так просить Порошенко…

Дмитро Корнейчук

Читайте також: Справа на мільярд. Навіщо Україні американські тепловози і чому ми за них переплатимо майже в 2 рази

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE