Politerno > Україна і світ > Харківський суд відпустив соратника Медведчука на поруки

Харківський суд відпустив соратника Медведчука на поруки

  • 8 Березня, 2018
  • 1415 Переглядів
  • 0

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід голові Харківської територіальної ради руху “Український вибір – Право народу” Андрію Лесику у вигляді звільнення на поруки народного депутата.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, про це повідомив адвокат Андрія Лесика Дмитро Тихоненков,

“Суд відмовив слідчому, який клопотав про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і задовольнив заяву народного депутата Німченка Василя Івановича про взяття Лесика на поруки”, – повідомив агентству адвокат.

Водночас у прес-службі прокуратури Харківської області агентству розповіли, що подадуть апеляцію на рішення слідчого судді.

“Ми готуємо апеляцію”, – сказали у прес-службі.

Як відомо, екс-депутат Харківської міськради від партії “Відродження” Андрій Лесик був затриманий і доставлений до суду 15 грудня 2017 року, йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання в СІЗО без права застави.

Лесику оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади”.

15 лютого 2018 року Апеляційний суд Харківської області скоротив термін тримання під вартою Андрію Лесику.

Лесик – глава Харківської організації “Український вибір” Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE