Politerno > Україна і світ > З початку АТО в судах знаходиться 56 обвинувальних актів у держзраді, 4266 військових – у розшуку

З початку АТО в судах знаходиться 56 обвинувальних актів у держзраді, 4266 військових – у розшуку

  • 8 Березня, 2018
  • 1339 Переглядів
  • 0

З початку проведення АТО до суду скеровано 56 обвинувальних актів за ст. 111 КК “державна зрада”.

Про це повідомив керівник прес-служби ГПУ Андрій Лисенко.

“З початку проведення АТО – 1 квітня 2014 року – військовими прокурорами Центрального регіону України скеровано до суду 56 обвинувальних актів за ст. 111 КК України (“державна зрада”).  З них у 55 випадках призначено проведення спеціального досудового розслідування відповідно до глави 24-1 КПК України”, – повідомив Лисенко. 

Він додав, що у розшуку загалом перебуває 4 266 військовослужбовців, які у 2014 році не прибули з АР Крим для подальшого проходження військової служби та обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ст. 408 КК України (“Дезертирство”).

“Наразі вже розслідувано та скеровано до суду 4 обвинувальних акти щодо 4 військовослужбовців. Усіх чотирьох засуджено до різних строків позбавлення волі”, – зазначив керівник прес-служби ГПУ. 

Лисенко уточнив, що за державну зраду, зокрема, засуджено екс-заступника начальника медичної частини Центру медичної реабілітації, санаторного лікування та спецпідготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗСУ “Судак”.

“Підполковник медичної служби, будучи громадянином України та військовослужбовцем ЗСУ,  перейшов на службу до держави-агресора, тобто вчиняв дії на шкоду Україні”, – зауважив Лисенко. 

Як відомо, наразі тривають судові засідання у справі про звинувачення екс-президента Віктора Януковича у держзраді, а також у пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та держкордону України і пособництві у веденні агресивної війни.

Читайте також: СБУ: урок зради. Про диверсантів в тилу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE