Politerno > Україна і світ > Альона Шкрум: Президент та його фракція перешкоджають створенню незалежного Державного бюро розслідування

Альона Шкрум: Президент та його фракція перешкоджають створенню незалежного Державного бюро розслідування

  • 13 Березня, 2018
  • 1531 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко та його фракція в парламенті перешкоджають створенню незалежного органу – Державного бюро розслідування (ДБР).

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомила народний депутат від фракції «Батьківщина» Альона Шкрум за підсумками голосування по трьох законопроектах про внесення змін до закону про ДБР.

За словами політика, саме президентська фракція БПП не дала необхідної кількості голосів для результативного голосування.

До того ж народний депутат нагадала, що вже протягом трьох років ДБР не може запрацювати, а незалежний конкурс набору на посади в бюро намагаються замінити автоматичним переведенням з ГПУ, МВС та Нацполіції – фактично змінивши таблички на дверях та назву органу на ДБР.

«На жаль, ми бачимо, що президент не просто не хоче боротися з корупцією, злочинцями та зловживаннями, він все це очолює», – заявила Альона Шкрум.

Нагадаємо, що сьогодні під час розгляду трьох законопроектів про внесення змін до закону про Державне бюро розслідувань народний депутат від «Батьківщини», голова профільного комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін заявив про політичне рішення фракції голосувати «за».

Він також уточнив, що законопроект №5395 вносить технічні та уточнюючі зміни до закону про ДБР, а законопроекти №7450 та №6340 розширюють функції ДРБ. Однак ці зміни мають деякі розбіжності та недоліки, які можна доопрацювати при підготовці до другого читання, додав політик.

“Але у зв’язку з тим, що є політичні питання і урядовий проект доопрацьований, то комітет дійшов висновку, що обидва можна ухвалити за основу”, – додав голова комітету.

При цьому Парубій поставив спочатку обидва документи на рейтингове голосування, щоб визначитися,  який із них підтримує більшість у залі.

Так, урядовий проект набрав 148 голосів, а депутатський – 141.

Голова ВР наполегливо рекомендував депутатам  об’єднатися довкола урядового законопроекту.

Але після кількох голосувань жоден з проектів не набрав достатньої кількості голосів, навіть технічний.

У залі почалася суперечка.

Голова профільного комітету поскаржився, що на засіданні Ради відсутній директор ДБР Роман Труба.

“Дуже шкода, що у залі немає директора Бюро. Думаю, він мав би взяти участь у дискусії і висловити свою думку”, – сказав Кожем’якін.

Після повторних дебатів і і провалених голосувань, Парубій закликав народних обранців проголосувати хоча б за те, щоб повернути всі закони на доопрацювання в комітет, інакше всі три закони будуть відхилені.

У підсумку, після суперечок 230 депутатів проголосували за те, щоб повернути всі законопроекти на доопрацювання.

Як повідомлялось, народний депутат з фракції БПП Мустафа Найєм заявив про інтриги серед депутатів Верховної Ради щодо ухвалення урядового законопроекту, яким пропонується внести зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

Читайте по темі: Незалежному органу – залежне керівництво. Хто і чому очолив ДБР

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE