Politerno > Україна і світ > Коломойський каже, що аудит Kroll щодо мільярдних шахрайств є бездоказовим

Коломойський каже, що аудит Kroll щодо мільярдних шахрайств є бездоказовим

  • 14 Березня, 2018
  • 1479 Переглядів
  • 0

Колишній співвласник націоналізованого Приватбанку Ігор Коломойський вважає розслідування компанії Kroll бездоказовим.

Таку позицію опального олігарха передав агентству “Інтерфакс-Україна” його адвокат Ігор Барсученко.

“Багатомісячне “незалежне розслідування” компанії Kroll втілилося в презентацію об’ємом 7 сторінок, оформлену на бланку НБУ, а не компанії-виконавця, і не підтверджено ані належним чином складеним звітом, ані будь-якими доказами”, – заявив Коломойський.

Екс-власник Приватбанку вказує, що за результати такого “незалежного розслідування” ніхто не взяв на себе відповідальність, так як оприлюднений документ не містить підпису будь-якої особи – ані представників Kroll, ані службових осіб НБУ.

“Таким чином, не існує “незалежного розслідування компанії Kroll”, а висновки, оприлюднені Нацбанком, є завідомо недостовірною інформацією, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Коломойського, в зв’язку з чим вживаються заходи щодо судового захисту”, – заявив бізнесмен.

Він аргументує свою позицію прикладом роботи Kroll в Молдові, за підсумками якої на сайті Нацбанку цієї країни був розміщений 57-сторінковий документ, оформлений на бланку компанії Kroll, який дає можливість визначити її, як виконавця звіту і зроблений її співробітниками обсяг робіт.

Коломойський також повідомив, що направив запит в НБУ, у відповідь на який отримав інформацію, що результатами розслідування компанії Kroll щодо Приватбанку є тільки презентація, оприлюднена на сайті Нацбанку.

Як стало відомо сьогодні, Високий суд Лондона зобов’язав структури Коломойського і Боголюбова деталізувати операції з грошовими коштами Приватбанку на 1,9 мільярда доларів.

Як повідомлялось, детективи приватного агентства Kroll після forensic-аудиту банку, який охоплював 10 років діяльності банку, заявили, що збитки, завдані Приватбанку внаслідок шахрайських дій на користь екс-акціонерів Геннадія Боголюбова і Ігоря Коломойського, сягають 5,5 мільярда доларів.

На брифінгу був присутній представник Kroll, а Нацбанк підкріпив свою заяву презентацією.

Пізніше, генпрокурор Луценко заявив, що ГПУ може відкрити кримінальні провадження на основі розслідування детективного агентства Kroll після отримання додаткової інформації.

У той же час він підтвердив інформацію випадкових українських туристів, що зустрічався в Амстердамі з колишнім власником Приватбанку Ігорем Коломойським.

ПриватБанк домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Коломойського і Боголюбова і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Читайте також: Арешт бізнес-імперії Коломойського. Другий лондонський фронт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE