Politerno > Україна і світ > Призначення Денисової омбудсменом оскаржать – Найєм

Призначення Денисової омбудсменом оскаржать – Найєм

  • 17 Березня, 2018
  • 1456 Переглядів
  • 0

Ряд народних депутатів збираються оскаржити в Конституційному Суді України призначення нардепа від «Народного фронту» Людмили Денисової уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

Про це сказав нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм журналістам в кулуарах Верховної Ради, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми вважаємо, що було порушення законодавства, було порушення всіх норм, в тому числі міжнародних, щодо незалежності омбудсмена. Ми будемо звертатися, вже зараз готуємо подання, в Конституційний суд щодо порушення законодавства під час прийняття цього рішення », – зазначив він.

За словами Найєма, був порушений профільний закон про уповноваженого з прав людини, так як в ньому передбачено таємне голосування через бюлетені. Нардеп підкреслив, що термін, коли подані кандидатури могли бути винесені на голосування, закінчився ще 6 червня 2017 року. Паризькі принципи ООН передбачають, що органи, які стежать за дотриманням прав людини, не повинні бути політично заангажованим, додав Найєм.

«Пані Денисова навіть не вийшла з партії, вона призупинила членство в партії», – сказав він.

Як повідомлялось, Верховна Рада призначила на посаду уповноваженого з прав людини в Україні народного депутата від “Народного фронту” Людмилу Денисову.

Читайте також:

Кадровий день у Раді: Чи стане “УДАРний” шантаж прикладом для інших груп і фракцій

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE