Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” підтримала зняття недоторканності з Савченко, але закликає ГПУ не залякувати людей

“Батьківщина” підтримала зняття недоторканності з Савченко, але закликає ГПУ не залякувати людей

  • 22 Березня, 2018
  • 2432 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” підтримує подання ГПУ до парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Надії Савченко.

Про це заявив заступник керівника фракції Сергій Соболєв під час обговорення відповідного питання у Верховній Раді.

Парламентарій засудив спроби зробити клоунаду з цієї справи. Він також провів паралелі та нагадав про трагічні події 27 жовтня 1999 року, які відбулися в парламенті Вірменії, коли з автоматів впритул розстріляли урядовців та парламентарів. Після цього інциденту в країні почався хаос і була встановлена диктатура, зауважив Сергій Соболєв.

Народний депутат вбачає символізм у подіях у Вірменії та подіях, які сьогодні відбуваються в українському парламенті.

«Цей символізм, який закладався Путіним через Захарченко та їхню п’яту колону, достатньо чіткий», – сказав він.

Сергій Соболєв зазначив, що фракція «Батьківщина» голосуватиме за відповідне подання ГПУ щодо Надії Савченко.

«Сьогодні парламент має ухвалити відповідне рішення, щоб назавжди в нашій країні терор не був домінуючим, коли є можливість політично доводити свою позицію», – додав Сергій Соболєв.

До того ж політик закликав Генпрокурора не використовувати  статтю 109 ККУ (спроба захоплення державної влади) для політичної розправи, зокрема щодо депутатів місцевих рад за їхні політичні голосування у місцевих радах.

Думку про те, що влада почала залякувати людей терактами, щоб вони боялись виходити на вулиці висловив і заступник голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час  «Українського формату» на телеканалі «NewsOne».

«Українці бояться виходити на вулицю з огляду на той рівень злочинності, який є в державі. А  тепер  їх стали ще й терактами залякувати», – зауважив парламентар.

Він також додав, що ще не так давно в Україні не було такого поняття як тероризм.

«Пам’ятаю, як всі сміялись з вислову «яка влада, такий і теракт». Пам’ятаєте, коли в Януковича кинули яйцем у Франківську – і він впав. Ось такі були ще недавно теракти. Зараз ситуація змінилась. У нас є російська агресія проти України, анексована частина території Криму, ведеться реальна війна і окупований Донбас. Безумовно, питання терористичної загрози в Україні зросло. Але не треба нагнітати обстановку і залякувати людей, щоб вони боялись виходити на вулицю», – зауважив Іван Крулько.

Народний депутат закликав владу перестати нищити парламентаризм в Україні і перетворювати Верховну раду на майданчик для телешоу.

На його думку, це робиться для того, аби відвернути увагу від кричущих проблем – підвищення з 1 квітня тарифів на газ на 62%, бажання віддати в управління 49% ГТС та провалити голосування за  зняття е-декларування для громадських активістів, тим самим знищивши паростки громадянського суспільства.

«Влада не може запропонувати людям нічого іншого. Вона втрачає довіру, а тому їй не лишається  нічого іншого, як робити шоу», – підсумував заступник голови партії «Батьківщина».

Як повідомлялось, сьогодні Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE