Politerno > Тернопільщина > Напад на Турського: статтю змінять, справу пов’язують з вбивством активіста Ващенка (Відео)

Напад на Турського: статтю змінять, справу пов’язують з вбивством активіста Ващенка (Відео)

  • 27 Березня, 2018
  • 1604 Переглядів
  • 0

Статтю, яку відразу слідство інкримінувало підозрюваному у нападі на екс-депутата Тернопільської міської ради Ігоря Турського, можуть змінити. Версію про те, що на нього напали із хуліганських мотивів, у поліції вже відкинули.

Як повідомлялось, 22 лютого, колишній депутат і “свободівець” Ігор Турський отримав ножове поранення у ногу. Його завдав невідомий. Згодом поліцейські з’ясували, що нападник – житель Кривого Рогу

“Кримінальне провадження розслідується, – заявив начальник обласного управління поліції Олександр Богомол під час брифінгу в Управлінні поліції в Тернопільській області. – Нами встановлені всі особи, які брали участь у цьому нападі. Оголошено підозру поки що одній особі. Ми зверталися до суду за дозволом на затримання цього чоловіка”.

У поліції зазначають, що слідчі над розслідуванням працювали ретельно, тож зібрали максимум інформації. Вони готові діяти далі, але процес спинився на рівні суду: правоохоронці попросили дозвіл на затримання нападника, але він на розгляд справи не з’явився, поскаржившись на стан здоров’я.

“Після отримання інформації перевіримо – де і як він лікується, – розповів Олександр Богомол. – Це – в процесі. Ще раз говорю: ми встановили покроково – хто і що робив і якою була участь кожного фігуранта. Але відштовхуватися ми можемо від інформації, яку нам дав виконавець. Інші відмовилися давати свідчення”.

“Важко зараз сказати, яку і кому оголосять підозру, тому що хуліганський мотив у нас вже відпав, адже це був не безпричинно вчинений злочин, – пояснює правоохоронець. – Скоріше за все, це закінчиться кваліфікацією ст. 125 ч. 2 ККУ”.

Олександр Богомол проінформував, що поліцейські знайшли ніж, яким вірогідно завдали поранення Ігорю Турському. Цей доказ – на експертизі. Під час розслідування поліцейські не лише переглянули години відеозаписів камер стеження, а й прочесали кілометри посадок у напрямку Кременця. Там шукали речі, які дорогою із автомобіля викинули підозрювані.

Називати прізвище замовника злочину у поліції не поспішають. За словами пана Богомола, цю інформацію ще перевіряють, як і припущення про зв’язок цієї справи із іншою, що сталася у Кременці у 2016 році. Йдеться про напад на активіста Віталія Ващенка.

Читайте також: “Автомайдан” оприлюднив імена та фото нападників на Ігоря Турського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE