Politerno > Україна і світ > Трамп запевнив Путіна, що виграє гонку озброєнь

Трамп запевнив Путіна, що виграє гонку озброєнь

  • 30 Березня, 2018
  • 1543 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови 20 березня з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що Сполучені Штати виграють гонку озброєнь, якщо Росіїя її розпочне.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на інформацію двох чиновників.

Трамп провів телефонну розмову з Путіним  після президентських виборів у Росії.

“Якщо ви хочете гонку озброєнь, ми можемо це зробити, але я виграю”, – цитують чиновники слова Трампа.

Трамп додав, що він сподівається, що коментарі Путіна були просто виборчою риторикою і похвалився, що підписав оборонний бюджет на $700 мільярдів, найбільший в історії США.

Офіційно Трамп після телефонної розмови не згадував про напруженість у стосунках з Путіним і заявив журналістам, що два лідери провели “дуже хорошу розмову” і що він планує зустрітися з Путіним незабаром, щоб обговорити скорочення гонки озброєнь.

Радники американського лідера з нацбезпеки повідомили телеканалу, що наразі не відомо, чи відбудеться зустріч Трампа і Путіна, оскільки президент США “пропонує особисту зустріч практично під час усіх своїх телефонних розмов з іноземними лідерами як формальну люб’язність”.

Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер зазнали критики за те, що стали одними з найвищих міжнародних посадовців, які беззастережно привітали Володимира Путіна з початком його четвертого терміну на посаді.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE