Politerno > Україна і світ > Суд заарештував керівника “тітушок” Крисіна на 2 місяці

Суд заарештував керівника “тітушок” Крисіна на 2 місяці

  • 29 Березня, 2018
  • 1511 Переглядів
  • 0

Дарницький райсуд Києва арештував обвинувачуваного у переслідуванні активістів Майдану “тітушками” Юрія Крисіна на два місяці без права внесення застави.

Про це повідомляє нардеп Мустафа Найєм у Facebook.

“Дарницький районний суд м.Києва обрав організатору і учаснику вбивства журналіста В’ячеслава Веремія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави терміном на 60 днів до 29 травня 2018 року. Обвинуваченого затримано в залі суду”, – написав він.

Водночас Найєм наголошує, що цей вирок не стосується справи про вбивство журналіста Веремія.

“Сьогодні Крисіна відправили під варту по іншій справі – про пособництво у викраденні і тортурах учасників Євромайдану. Це навіть не велике досягнення правосуддя – Юрій Крисін і його адвокати самі підштовхнули суд до такого рішення – неодноразовою неявкою адвокатів і підозрюваного в суд, бравадою і неприхованим бажанням затягнути розгляд справи”, – зазначив нардеп.

Однак таке рішення, на думку Найєма, вже є великим кроком уперед.

“Обвинувачений визнаний таким, що не може перебувати на свободі, оскільки має схильність перешкоджати правосуддю, не бути на засідання суду і впливати на свідків злочину. Це дає привід сподіватися, що і у справі про вбивство В’ячеслава Веремія буде прийнято адекватне рішення”, – підсумував політик.

Як відомо, 5 березня Дарницький суд розпочав розгляд щодо Юрія Крисіна кримінального провадження, що стосується фактів переслідування майданівців так званими “тітушками” під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Тоді Крисін прибув на засідання суду.

Тоді під судом зібралися “тітушки”, а також члени С14 і “Національного корпусу”, а самого Крисіна по закінченню засідання ледь не відлупцювали.

На засіданні Крисін і двоє захисників попросили суд перенести слухання справи. Обвинувачуваний пояснив своє клопотання тим, що його адвокат перебуває в Луганській області і без нього він відповідати перед судом не хоче. Адвокати, у свою чергу, хочуть мати час на ознайомлення з обвинувальним актом.

Читайте також: Суддя Лінник, який відпустив Крисіна, є учасником групи “Антимайдан” і прихильником “русского мира”

Як відомо, 22 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник засудив Крисіна до 4 років умовно за причетність до вбивства журналіста Веремія.

Прокуратура просила призначити йому 6 років в’язниці.

Суд встановив, що Крисін свідомо в групі інших “тітушок” бив битою Веремія увечері 18 лютого 2014 року біля Михайлівської площі.

Один з “тітушок” у процесі побиття вистрілив у журналіста і смертельно поранив його.

Суд вирішив, що Крисін винен у хуліганстві.

26 грудня, суддя Лінник відпустив із СІЗО “тітушок”, обвинувачених в замаху на вбивство.

25 грудня в Києві, біля стели Незалежності, пройшла акція протесту журналістів та громадських активістів. Вони вийшли проти звільнення “тітушки” Юрія Крисіна, який під час подій на Майдані вбив журналіста “Вістей” В’ячеслава Веремія.

28 грудня, Генпрокуратура внесла апеляцію проти м’якого вироку “тітушці” Крисіну.

Також, 28 грудня, під час зустрічі з активістами, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання підозрюваному у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія Юрію Крисіну, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.

29 грудня стало відомо, що суд розсекретив текст вироку Крисіну за вбивство журналіста Веремія.

Як заявив начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Олексій ДонськийЮрій Крисін має “покровителів” серед правоохоронців. Крім того, він розповів, що слідство знає про зв’язок Юрія Крисіна з нинішнім головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком.

Читайте також: “Корисний кадр для влади”. Чому учаснику вбивства журналіста Веремія дали лише умовний термін

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE