Politerno > Україна і світ > Крисін має покровителів у поліції і зв’язок з головою Миколаївської ОДА Савченком – прокурор

Крисін має покровителів у поліції і зв’язок з головою Миколаївської ОДА Савченком – прокурор

  • 15 Березня, 2018
  • 1574 Переглядів
  • 0

Юрій Крисін, якого вважають організатором “тітушок” і за це притягнули до відповідальності,  має “покровителів” серед правоохоронців.

Про це заявив начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Олексій Донський, передає “Громадське“.

Він пояснив, що про це свідчать документи, які знайшли під час обшуку в машині Крисіна.

“Коли ми провели обшук в автомобілі Крисіна, то там були виявлені документи, котрі по своїй формі та змісту нагадують оперативні установки — документи, які є результатом чи то оперативно-розшукової діяльності, чи то виконання доручення слідчого. Сама ця діяльність містить елементи таємності. Навіть слідчий-прокурор не завжди може цю слідчу оперативну установку отримати, а у Крисіна вона виявилась. Це говорить про наявність в нього зв’язків таких серйозних з правоохоронцями”, – розповів Донський.

Крім того, він розповів, що слідство знає про зв’язок Юрія Крисіна з нинішнім головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком.

“У цьому питанні можу обмежитись лише тим, що так, нам відомо про їхній зв’язок. Савченко був допитаний у даному кримінальному провадженні, що стосується Крисіна. Але деталі на жаль розголошувати не можу”, – сказав Донський.

Він додав, що наразі “покровителі” Крисіна бояться оприлюднення тієї інформації, яку він про них знає.

Як зазначає видання, посилаючись на подані до суду документи, Крисін працює директором з розвитку фірми “П’ятий регіон”.

Співробітники цієї фірми раніше залучались до охорони фірми “Авант-Банк”. У 2012-2013 роках її головою правління був Олексій Савченко.

Як відомо, 5 березня Дарницький суд розпочав розгляд щодо Юрія Крисіна кримінального провадження, що стосується фактів переслідування майданівців так званими “тітушками” під час Революції гідності. Крисіна звинувачують в тому, що він координував напад на активістів у центрі Києва, а також викрадення і катування людей.

Тоді Крисін прибув на засідання суду.

Тоді під судом зібралися “тітушки”, а також члени С14 і “Національного корпусу”, а самого Крисіна по закінченню засідання ледь не відлупцювали.

На засіданні Крисін і двоє захисників попросили суд перенести слухання справи. Обвинувачуваний пояснив своє клопотання тим, що його адвокат перебуває в Луганській області і без нього він відповідати перед судом не хоче. Адвокати, у свою чергу, хочуть мати час на ознайомлення з обвинувальним актом.

Читайте також: Суддя Лінник, який відпустив Крисіна, є учасником групи “Антимайдан” і прихильником “русского мира”

Як відомо, 22 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник засудив Крисіна до 4 років умовно за причетність до вбивства журналіста Веремія.

Прокуратура просила призначити йому 6 років в’язниці.

Суд встановив, що Крисін свідомо в групі інших “тітушок” бив битою Веремія увечері 18 лютого 2014 року біля Михайлівської площі.

Один з “тітушок” у процесі побиття вистрілив у журналіста і смертельно поранив його.

Суд вирішив, що Крисін винен у хуліганстві.

26 грудня, суддя Лінник відпустив із СІЗО “тітушок”, обвинувачених в замаху на вбивство.

25 грудня в Києві, біля стели Незалежності, пройшла акція протесту журналістів та громадських активістів. Вони вийшли проти звільнення “тітушки” Юрія Крисіна, який під час подій на Майдані вбив журналіста “Вістей” В’ячеслава Веремія.

28 грудня, Генпрокуратура внесла апеляцію проти м’якого вироку “тітушці” Крисіну.

Також, 28 грудня, під час зустрічі з активістами, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник заявив, що призначив умовне  покарання підозрюваному у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія Юрію Крисіну, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення.

29 грудня стало відомо, що суд розсекретив текст вироку Крисіну за вбивство журналіста Веремія

Читайте також: “Корисний кадр для влади”. Чому учаснику вбивства журналіста Веремія дали лише умовний термін

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE