Politerno > Україна і світ > Суд зобов’язав НАБУ розслідувати розкрадання Турчиновим мільярда доларів – Кузьмін (Документ)

Суд зобов’язав НАБУ розслідувати розкрадання Турчиновим мільярда доларів – Кузьмін (Документ)

  • 16 Березня, 2018
  • 1937 Переглядів
  • 0

За заявою екс-заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна Солом’янський суд столиці зобов’язав НАБУ провести розслідування про розкрадання і виведення в офшори майже мільярда доларів секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

Зокрема, колишній заступник Віктора Пшонки заявив, що НАБУ спробувало закрити справу про розкрадання і виведення в офшори майже мільярда доларів секретарем РНБО Олександром Турчиновим. Однак суд зобов’язав Антикорупційне бюро відновити розслідування.

Про це Кузьмін написав на своїй сторінці у Facebook.

“Нагадаю, моя заява про розкрадання Турчиновим, Лук’янчуком і Шепелєвим коштів “Родовід-банку” Ситник ігнорував до тих пір, поки суд не зобов’язав його зареєструвати виробництво і почати розслідування. Турчинов одразу ж зажадав від ЗМІ не поширювати цю інформацію, традиційно звинувативши в роботі на Кремль. Довелося відреагувати і на це. Суд зобов’язав зареєструвати ще одне кримінальне провадження проти Турчинова, вже за незаконне втручання в професійну діяльність журналістів… Але повернемося до Ситника. Виконуючи рішення суду, він все-таки зареєстрував справу проти Турчинова, але от розслідувати його не став, а тихенько і, як йому здавалося, непомітно для всіх припинив. Довелося допомогти і йому. Публікую визначення Солом’янського суду м.Києва про скасування незаконної постанови НАБУ про припинення кримінального провадження N 52017000000000466 про розкрадання в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). І хоч суд кілька місяців і “ховав” це визначення, та все ж змушений був видати мені його копію”, – пише колишній заступник генпрокурора, докладаючи скани документа.

“А тепер найцікавіше. Місяць тому в СІЗО СБУ опинився той самий Шепелєв, який ще рік тому публічно зізнався в тому, що в змові з Турчиновим і Лук’янчуком викрав з “Родовід-банку” і перевів в офшори близько мільярда доларів… Хотілося б вірити в те, що НАБУ все ж в стані розслідувати злочини про топ-корупцію, а незаконне припинення справи про розкрадання в “Родовід-банку” залишиться лише прикрим непорозумінням. До речі, ця справа могла б стати початком нового розслідування проти Турчинова, адже саме він, виконуючи в 2014 році обов’язки Президента і Верховного головнокомандувача, навмисне не вжив жодних заходів щодо захисту територіальної цілісності України і здав Крим без єдиного пострілу. Державна зрада, однак…”, – написав у Facebook колишній заступник генерального прокурора.

Читайте також: Матіос обіцяє встановити, для чого і під чиї гарантії повернувся Шепелєв

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE