Politerno > Україна і світ > Учасники мітингу за традиційні сімейні цінності застерігають владу від обмеження свободи слова (Відео)

Учасники мітингу за традиційні сімейні цінності застерігають владу від обмеження свободи слова (Відео)

  • 6 Квітня, 2018
  • 1781 Переглядів
  • 0

Біля тисячі громадян зібралися 5 березня в урядовому кварталі Києва, щоб захистити своє право на свободу слова та вираження традиційних поглядів на сімю та шлюб як союз чоловіка і жінки.

Попереджувальний мирний протест розпочався зранку 4 квітня. Учасники мітингу вишикувалися вздовж вулиці Грушевського, напроти будівель Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Пізніше прибічники сімейних цінностей ходою пройшли до офісу Уповноваженого ВР з прав людини та до Адміністрації Президента України, тримаючи плакати з гаслами «Ми протестуємо через зняття з сайту Президента петиції, яка захищає сім’ю. Її підписало 22800 громадян!», «Гендерна ідеологія калічить дітей», «Школа не місце для сексуальних експериментів», «Заклади освіти не для пропаганди гендерної ідеології», «Батьки України проти розбещення дітей».

Приводом для акції протесту стало видалення в ніч на 28 березня з Офіційного інтернет-представництва Президента України Петиції № 22/042484-еп від 26.01.2018 року, яка містила прохання вжити заходів для захисту традиційних сімейних цінностей. Ця ініціатива отримала підтримку багатьох українських громадян, в тому числі Церков і релігійних організацій, які послідовно захищають в Україні сім’ю та шлюб як союз чоловіка і жінки. Станом на вечір 27 березня зазначена Петиція зібрала 22837 підписів громадян України з 25 тисяч необхідних для її офіційного розгляду.

Рішення про видалення даної Петиції було ухвалене на підставі звернення Представника Уповноваженого Верховної Ради України Аксани Філіпішиної, яка висловила твердження про ознаки наявності у Петиції “підбурювання до дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності (приналежністю до ЛГБТ-спільноти)”.

Натомість учасники протесаної акції висловили заперечення щодо того, що кілька посадових осіб на свій розсуд приймають рішення про обмеження права на свободу слова та вираження своїх поглядів десятків тисяч українців, які захищають сімейні цінності. На їх переконання, поширення в суспільстві думок і пропозицій на захист сім’ї і шлюбу як союзу чоловіка і жінки не повинно обмежуватися державою на користь гендерній ідеології, яка це заперечує та натомість агресивно нав’язує одностатеві стосунки, як норму.

Протестувальники очікують від Президента Петра Порошенка поновлення раніше опублікованої Петиції № 22/042484-еп (автор – Танцюра В. З.) з зібраними під нею щонайменше 22837 підписами, а також вжиття заходів з метою не допущення працівниками президентської Адміністрації порушень права людини на свободу вираження поглядів під час забезпечення функціонування сервісу «Електронні петиції».

Водночас, аналогічна петиція на сайті Кабінету Міністрів України вже набрала понад 27,5 тисяч підписів з необхідних 25, і вже спрямована на офіційний розгляд Уряду. Подібна петиція на сайті Верховної Ради на даний момент набрала понад 23,3 тисяч підписів громадян.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE