Politerno > Україна і світ > Порошенко розповів Європі про рішучі реформи в Україні

Порошенко розповів Європі про рішучі реформи в Україні

  • 9 Квітня, 2018
  • 1645 Переглядів
  • 0

Україна рішуче здійснює реформи з метою значно поліпшити інвестиційний клімат у країні.

Як повідомляється на сайті глави держави, про це Петро Порошенко розповів в інтерв’ю німецькій діловій газеті Handelsblatt,

“Ми рішуче здійснюємо реформи, щоб значно поліпшити інвестиційний клімат. Але більше, ніж моїм словам як президента, можна довіряти оцінці Світового банку. У його рейтингу Doing Business Україна піднялася з позиції 137, до мого приходу до влади в 2013 році, на 76 -у рядок – у минулому році”, – зазначив президент.

“Такої динаміки не продемонструвала жодна країна. І ми робимо все можливе, щоб опинитися в найближчим часом у першій 50-ці”, – додав Порошенко.

За словами глави України, в країні здійснили ґрунтовне реформування податкової галузі, забезпечили реформу в освітній, медичній та пенсійній сфері, а також було переформатовано енергетичний сектор у частині держзамовлення та приватизації, у що спочатку не вірив МВФ. Також провели революційну реформу банківського сектора.

“Все це дуже непопулярні, однак украй необхідні кроки”, – підкреслив він.

Президент додав, що за підсумками конкурсу на отримання мобільними операторами ліцензій на користування зв’язком 4G вдалося отримати 8 млрд грн замість очікуваних 5 млрд грн. “Ми просунулися в питанні децентралізації, адаптували наші ЗСУ до стандартів НАТО, в корені змінили систему правосуддя, а рішення про створення Антикорупційного суду було в першому читанні прийнято парламентом”, – зазначив Порошенко

“Найголовніше – це думка інвесторів, і багато впливових фірм прийшли або повернулися в Україну”, – додав він.

Як повідомлялось, колишній президент «Світового конгресу українців» Аскольд Лозинський домагається у Сенаті США накладення санкцій на генерального прокурора України Юрія Луценка та інших осіб, які, на його думку, є джерелом корупції в Україні.

Раніше ми повідомляли, що Україна посіла сьоме місце в міжнародному рейтингу бідності країн, який щороку складає видання Bloomberg. Гірші від України справи лише у Венесуелі (перша сходинка), Південній Африці, Аргентині, Греції, Туреччині та Іспанії.

У лютому стало відомо, що Україна піднялася на одну позицію вище у дослідженні Transparency International “Індекс сприйняття корупції”. Однак динаміка росту держави зменшилась в два рази.

А у грудні 2017 року Україна очолила рейтинг європейських країн з найнижчою зарплатою.

Читайте також: “Хто він, цей президент, і куди веде країну?” – німецька преса про Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE