Politerno > Україна і світ > ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля “Новачком”

ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля “Новачком”

  • 12 Квітня, 2018
  • 1336 Переглядів
  • 0

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила висновки Британії про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки “Новачком”.

Про це повідомляє ВВС.

“Результати аналізів біологічних зразків і зразків навколишнього середовища, зроблені вибраними ОЗХЗ лабораторіями, підтверджують висновки Великої Британії щодо хімічної речовини токсичної дії, яка використовувалася в Солсбері і від якої серйозно постраждали троє людей”, – йдеться в заяві.

У заяві також відзначається “висока чистота” речовини і майже повна відсутність домішок.

“Назва та структура ідентифікованої токсичної речовини містяться у повному обсязі в секретній доповіді Секретаріату ОЗХЗ, доступній для держав-учасниць”, – йдеться у повідоменні.

12 березня прем’єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Сергій Скрипаль та його дочка були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною з групи “Новичок”, розробленою Радянським Союзом в 1970-х і 80-х роках.

Як повідомлялось, у Великій Британії в місті Солсбері отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля. У торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Отруєним чоловіком виявився 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Разом з ним була неназвана 30-річна жінка. Пізніше з’ясувалось, що жінка – донька Скрипаля.

У минулий понеділок стало відомо, що понад 20 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на отруєння Скрипалів у Великій Британії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав “хамством” такі дії країн і пообіцяв відповідь.

Загалом 26 країн заявили про видворення 143 російських співробітників розвідки, які видавали себе за дипломатів, у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Згодом стало відомо, що МЗС Росії висилає близько 150 дипломатів 23 країн, серед них 13 українських.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE